• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pieteikumu skaits studijām Kultūras akadēmijā - lielākais pēdējo 5 gadu laikā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 20:32, 04.08.2023


Noslēdzoties konkursam uz studijām bakalaura un maģistra līmeņa programmās, Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) šogad saņemts 941 pieteikums jeb par 162 pieteikumiem vairāk nekā pērn, informēja LKA pārstāve Aija Lūse.



Viņa arī atzīmēja, ka saņemtais pieteikumu skaits ir lielākais pēdējo piecu gadu laikā. 2022.gadā saņemti 779 pieteikumi, 2021.gadā - 873, 2020.gadā - 619, 2019.gadā - 628, bet 2018.gadā - 741 pieteikums.

Noslēdzoties uzņemšanai, aizpildītas visas LKA piedāvātās budžeta vietas bakalaura un maģistra līmeņa studijās. No šogad saņemtajiem pieteikumiem 881 reflektantu pieteikums bijis bakalaura studijām, bet 60 - maģistra līmeņa.

Bakalaura studiju līmenī lielākā reflektantu interese bijusi par LKA un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) kopīgo bakalaura studiju programmu "Radošās industrijas" - konkursā par vienu budžeta vietu piedalījās 25 reflektanti, atklāja Lūse.

Liela reflektantu interese bijusi arī par LKA bakalaura studiju programmas "Mākslās" apakšprogrammu "Dramatiskā teātra aktiera māksla" un "Kultūras socioloģija un menedžments", kur konkursā par vienu budžeta vietu piedalījās 15 reflektanti, studijām apakšprogrammā "Kultūras un mākslu studijas" - 12 reflektanti uz budžeta vietu, "Dramatiskā teātra režijas māksla" - 11 reflektanti uz budžeta vietu, "Starpkultūru sakari" - 6 reflektanti uz budžeta vietu. Savukārt studijām bakalaura studiju programmā "Audiovizuālā māksla" - 9 reflektanti uz budžeta vietu.

Maģistra studiju līmenī reflektantu interese bijusi līdzvērtīga par visām trīs piedāvātājām studiju programmām - "Radošās industrijas un izaugsmes menedžments", "Kultūras mantojuma pārvaldība un komunikācija" un "Kultūras menedžments". Konkursā uz vienu budžeta vietu piedalījās 2 reflektanti.

Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem nav novērojams reflektantu skaita pieaugums maģistra līmeņa studijās, toties to izdevies noturēt stabili nemainīgu, vērtēja LKA pārstāve.

Augusta nogalē LKA norisināsies pieteikšanās studijām akadēmiskajā doktora studiju programmā "Mākslas" un profesionālās doktora studiju programmas "Mākslas" apakšprogrammā "Audiovizuālā māksla, teātris un laikmetīgā deja", ko LKA īsteno kopā ar Latvijas Mākslas akadēmiju un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī