• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valsts policijas koledžā uzņem personas vecumā līdz 40 gadiem, ir brīvas vietas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:29, 02.08.2023


Par policistiem tagad var būt arī tie, kuri agrāk noziegumus pastrādājuši aiz neuzmanības, ziņo likumsargi.


Iekšlietu ministrijas struktūras turpina saskarties ar personāla trūkumu.


"Valsts policijas koledža aicina izvēlēties drosmīgu profesiju un veikt cēlu darbu, lai parūpētos par mūsu Latvijas un iedzīvotāju drošību", - pauž Sabīne Strautiņa, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste.

Pēc interesentu izrādītās intereses par dokumentu iesniegšanas termiņa pagarināšanu, kā arī lai veicinātu konkurenci un nodrošinātu pēc iespējas kvalitatīvāku topošo kadetu piesaisti, Valsts policijas koledža izsludina papilduzņemšanu arodizglītības un īsā cikla profesionālās augstākās izglītības programmām "Policijas darbs".

Dokumentus studijām abās izglītības programmās ir iespējams iesniegt no 4. līdz 9.augustam gan klātienē Valsts policijas koledžā, Ezermalas ielā 10, Rīgā, gan attālināti, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu.

Pēc dokumentu iesniegšanas reflektantiem šī gada 11.augustā būs jākārto iestājpārbaudījumi - latviešu valodas, atmiņas, vispārējā intelekta un zināšanu testi, kā arī fiziskās sagatavotības iestājpārbaudījumi. Pēc kā 14.augustā reflektantiem paredzēta Centrālā medicīniskās ekspertīzes komisija.

Būtiski, ka mācību maksa tiek segta no valsts budžeta līdzekļiem, tāpat visu studiju laiku kadetiem tiek maksāta darba alga un nodrošinātas sociālās garantijas, tostarp apmaksāta veselības apdrošināšana un atvaļinājums, kā arī mācību laika ieskaitīšana izdienas laikā. Vienlaikus absolventiem ir garantēta dienesta vieta un stabils darbs, kā arī nodrošinātas izaugsmes iespējas, tostarp bez maksas turpināt studijas citās Iekšējās drošības akadēmijas studiju programmās.

Valsts policijas koledža atgādina, ka studēt īsā cikla profesionālās augstākās izglītības programmā "Policijas darbs" var personas, kuras ir 18 līdz 40 gadus vecas, iepriekš ir ieguvušas vismaz vidējo izglītību un nav krimināli sodītas par tīšu noziedzīgu nodarījumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Kriminālziņas Par etniskā naidā motivētiem uzbrukumiem kurjeriem aizturēti seši skinhedi

Par uzbrukumiem ēdienu piegādes kurjeriem trešdien aizturēti seši skinhedu subkultūras pārstāvji, informēja Valsts policijā.

Kriminālziņas Pie iespējamiem policista slepkavības gatavotājiem atrasti 17 kg marihuānas

Likumsargi pie Valsts policijas amatpersonas Romāna Jašina iespējamiem slepkavības gatavotājiem atraduši 17 kilogramus marihuānas, šaujamieročiem līdzīgus priekšmetus un policijas formas tērpu elementus, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Apcietina divas personas, kuras atbalstījušas Bukaina meitas nolaupīšanu

alsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par prokremliskā aktīvista Staņislava Bukaina atbalstīšanu, īstenojot meitas nolaupīšanu un aizvedot viņu uz Krieviju.

Kriminālziņas Ar SUP dēli Krievijā nokļuvušais ir prokremliskais aktīvists

Nedēļas nogalē ar SUP dēli no Latvijas Krievijā nelikumīgi nokļuvušais vīrietis ir organizācijas "Baltijas antifašisti" krimināllietā apsūdzētais prokremliskais aktīvists Staņislavs Bukains, ziņo LETA.