Rēzeknē plāno būvēt sešas daudzdzīvokļu mājas

Sabiedrība
VS.LV 13:00, 02.08.2023 0

Latgale cer uz ES fondu palīdzību.

 

Rēzeknes pašvaldība uzsākusi tehniskā projekta “Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku kompleksa teritorija” izstrādi septiņās būvniecības kārtās.

Būvprojekta īstenošanai pašvaldība plāno veidot sadarbību ar investoriem un piesaistīt Eiropas Atveseļošanas fonda finansējumu, tāpēc ir nepieciešama zemes vienības Maskavas ielā 25 (kopējā platība 34,8671 ha) sadale atbilstoši būvniecības iecerei, kas paredz sešu daudzstāvu daudzdzīvokļu māju apbūvi un piebraucamā ceļa izbūvi.

Saskaņā ar apstiprināto domes lēmumu zemes vienība Maskavas ielā 25 tiks sadalīta astoņās atsevišķās zemes vienībās, izstrādājot zemes ierīcības projektu.

Izpildvara jau ir pamanījusi mājokļu trūkumu reģionos.

Latvijā aptuveni 70% mājsaimniecību nav pietiekamu ienākumu, lai spētu pastāvīgi nodrošināt savām nepieciešamībām atbilstošu dzīvesvietu, norādīja ekonomikas ministre Ilze Indriksone (Nacionālā apvienība). Ļoti liels mājokļu īpatsvars ir īpašnieku apdzīvots, līdz ar to īres piedāvājums ir niecīgs. Vēl skaudrāka situācija ir reģionos, kur atrast dzīvokli īrei ir pavisam grūti.

"No jaunajiem mājokļiem pēdējos 10 gados Latvijā [vairāk] ir uzbūvēts Rīgā un Pierīgā. Reģioni ir tik ierobežoti savās iespējās, ka cilvēki paši nevar atļauties jaunus mājokļus, un diemžēl jākonstatē, ka arī banku kreditēšana šajā segmentā ir pilnīgi nepietiekama," norādīja Indriksone.

Līdz šim atbalsts bijis tikai konkrētām mērķgrupām, piemēram, ģimenēm ar bērniem un jaunajiem speciālistiem.

Problēmu risināt grib ar mājokļu pieejamības fondu. Par tā finansējumu tiks celtas mājas ar īres dzīvokļiem ārpus Rīgas un Pierīgas.

"Ir gandrīz vienprātība, ka mājokļu pieejamības fonds varētu uzlabot situāciju. Kad mēs runājām ar iesaistītajām pusēm fokusgrupās, mēs dzirdējām tādus vēstījumus kā "sen bija laiks to izdarīt" un "tas sen bija izdarāms un nepieciešams", - sacīja Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) direktora vietnieks Marks Pīrsons.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Ekonomika Rīga un Pierīga veido aptuveni 85% no subsidētajiem mājokļu darījumiem (+VIDEO)

Renovētās mājas par siltumu ietaupa vidēji 55% un vairāk.

Ekonomika Vidējais ikmēneša hipotekārāis maksājums Rīgā ir pieaudzis par aptuveni 115 EUR

Tirgus aktivitāte otrajā ceturksnī mazliet atguvās, ziņo eksperti.

Ekonomika Banka: Mājokļu pircēju iedrošināšanai jāpiedāvā garantētas procentu likmes

Jauno dzīvokļu pārdošanas apjomi šā gada sākumā piedzīvojuši pamatīgu kritienu, un tas ir nepārprotams signāls kā dzīvojamo namu attīstītājiem, tā kredītu izsniedzējiem, ka patērētāji nejūtas komfortabli esošajā kreditēšanas situācijā. Bankām jākļūst aktīvākām un jāsāk piedāvāt patērētājiem pievilcīgi risinājumi, piemēram, garantētas procentu likmes, uzskata "Bigbank Latvijas" filiāles vadītājs Edgars Surgofts.