• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Olainē par 7,7 milj. eiro uzbūvēts ieslodzījuma vietu darbinieku mācību centrs

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 09:29, 17.07.2023


Jaunās programmas ļaus nodrošināt cietumu amatpersonām un darbiniekiem specifiskas un daudzpusīgas zināšanas un prasmes.


Modernas telpas vajadzībām izmantos Tieslietu ministrijas soda izpildes struktūras.

Olaines Mācību centrs tiek veidots, lai sniegtu Ieslodzījuma vietu pārvaldē nodarbinātajiem iespēju mācīties darba specifikai piemērotās telpās, izmantojot pilnveidotu mācību saturu un jaunas mācību metodes profesionālo zināšanu apguvei.

Mācību centra ēka būs aptuveni 2500 kvadrātmetrus plaša, tajā atradīsies ne tikai mācību telpas nodarbinātajiem, bet arī konferenču zāle, ieslodzījuma vietu sistēmas muzejs, bibliotēka, lasītava, dienesta viesnīca, kā arī sporta un praktisko nodarbību telpas. Mācību centrā vienlaicīgi varēs apmācīt 150 nodarbinātos.

Olaines Mācību centrs durvis vērs 2024.gada pirmajā pusgadā un tam būs būtiska loma arī jaunā Liepājas cietuma darbinieku sagatavošanas procesā, nodrošinot jaunai resocializācijas sistēmai atbilstošu mācību vidi un infrastruktūru.

Objekta būvniecības maksa, saskaņā ar noslēgto līgumu, ir 6 364 029,82 eiro (bez PVN) no kuriem 85% ir Norvēģijas valdības jeb Norvēģijas grantu finansējums, bet 15% ir Latvijas valsts budžeta finansējums.

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere uzsvēra: "Jaunais ieslodzījuma vietu darbinieku un amatpersonu Mācību centrs palīdzēs viņiem gūt jaunas zināšanas un prasmes, pēc iespējas efektīvāk apgūstot mūsdienīgas mācību programmas. Tā būvniecība un turpmākā darbība ir nozīmīgs ieguldījums Latvijas sabiedrības drošībā un ieslodzīto resocializācijā. "

Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks Dmitrijs Kaļins atzīmēja Mācību centra nozīmi: "Ieslodzījuma vietu pārvaldes šī brīža mērķi ir cieši saistīti ar personāla profesionālās attīstības veicināšanu. Efektīvu soda izpildes politiku var īstenot tikai kvalificēts un psiholoģiski noturīgs personāls. Mācību centrs un tajā ieviestās jaunās mācību programmas ļaus nodrošināt ieslodzījuma vietu amatpersonām un darbiniekiem specifiskas un daudzpusīgas zināšanas un prasmes, lai profesionālāk un kvalitatīvāk veiktu uzticētos darba pienākumus, kas veicinās lielāku sabiedrības drošību."

Norvēģijas vēstniece Latvijā Īne Morenga, piedaloties pasākumā, pauda: "Latvijas un Norvēģijas korekcijas dienestu savstarpējā sadarbība aizsākās jau 90.gadu sākumā. Pateicoties ļoti ciešai saiknei un izcilai sadarbībai starp abu valstu partneru profesionāļiem un organizācijām, šī sadarbība gadu gaitā ir attīstījusies, sasniegti visaugstākie rezultāti, realizējot patiesi iespaidīgus projektus, kā - Olaines atkarīgo centrs un Cēsu Audzināšanas iestādes nepilngadīgajiem infrastruktūras pilnveide, tāpēc droši varam teikt, ka Latvijā realizētie projekti ir bijuši visu Norvēģijas grantu programmu Eiropā stūrakmens."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Abu Meri sola rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%

Mēs nevaram atkāpties no solījuma rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%, sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Rīga stājas spēkā elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi

No šodienas Rīgā stājas spēkā koplietošanas elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi.

Sabiedrība Rīgā norisināsies tradicionālais «Kritiskās masas» velobrauciens

Rīgā šodien norisināsies tradicionālais "Kritiskās masas" velobrauciens, liecina organizatoru sniegtā informācija.

Sabiedrība Latvijā būs izmaiņas 467 reģionālo autobusu maršrutos

Šodien, 4.maijā un 6.maijā, būs izmaiņas 467 reģionālo autobusu maršrutos visā Latvijā, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Lasiet arī

Kriminālziņas Valsts prezidents pauž bažas par vakanču skaitu Ieslodzījuma vietu pārvaldē

Rīga, 27.nov., LETA. Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam ir pamatotas bažas par lielo vakanču skaitu Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Sabiedrība CSDD kampaņa izraisa milzu skandālu; direkcija paziņo, ka to mainīs (+VIDEO)

Pēc pārmetumiem par ieslodzīto stigmatizēšanu Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) koriģēs savas jaunās kampaņas "Laimē ceļojumu uz cietumu vai ievēro ātrumu" materiālus, liecina iestādes paziņojums tviterī.

Kriminālziņas Vai kāds darbinieks palīdzēja Kovaļovam bēgšanā no Rīgas Centrālcietuma?

Pašlaik neizskatās, ka svētdien notikušajā ieslodzītā bēgšanā no Rīgas Centrālcietuma būtu palīdzējis kāds cietuma darbinieks, šorīt TV3 informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieks Dmitrijs Kaļins.

Kriminālziņas Par izvairīšanos no nodokļu nomaksas piespriesta reāla brīvības atņemšana

Rīgas rajona tiesa par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā piespriedusi trīs uzņēmējiem reālu brīvības atņemšanu, aģentūru LETA informēja prokuratūrā.