Valdība atbalsta Latvijas pievienošanos Skolu ēdināšanas koalīcijai

Sabiedrība
VS.LV 15:37, 14.07.2023 0

Valdība atbalstījusi Latvijas pievienošanos Skolu ēdināšanas koalīcijai, informē Zemkopības ministrijā (ZM).

 
Foto: LETA

ZM ceturtdien, 13.jūlijā iepazīstināja valdību ar informatīvo ziņojumu par Latvijas pievienošanos Skolu ēdināšanas koalīcijai.

Valdības ieskatā pievienošanās ļaus iegūt citu valstu pieredzi par veselīgas un uzturvielām bagātas skolēnu ēdināšanas programmas izveidi un praktiski ieviešanu.

Arī ZM norāda, ka Latvijas pievienošanās Skolu ēdināšanas koalīcijai nodrošinās efektīvāku informācijas apmaiņu ar citām valstīm un organizācijām par jautājumiem skolēnu ēdināšanās jautājumiem, piemēram, vietējo pārtikas ražojumu iekļaušanu ēdināšanā mācību iestādēs, ilgtspējīgas pārtikas ķēdes funkcionēšanu kā arī skolēnu izglītības satura sasaisti ar ilgtspējīgu un veselīgu uzturu.

Zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS) atzīmē, ka ēdināšana skolās ir plašs jautājums, kas sevī ietver ne tikai vietējās pārtikas produktu nodrošinājumu skolēniem, bet arī rūpes par skolu jaunatnes veselību un veselīgu ēšanas paradumu veidošanu.

Skolu ēdināšanas koalīcijas dalībvalstīm ir jāizstrādā dokuments, kurā izklāstīts, kādus pasākumus valsts apņemas īstenot, lai sasniegtu koalīcijas mērķus.

Dokumenta sagatavošana ir valstu pašiniciatīva un koalīcijas dalībvalstis pašas izlemj, kādu saturu un īstenošanas pamatprincipus iekļaut tajā. Piedalīšanās koalīcijā neparedz ne finanšu, ne juridiskas, ne arī cita veida saistības.

Šobrīd Skolu ēdināšanas koalīcijā ietilpst vairāk nekā 65 valstis, Eiropas Savienība, Āfrikas Savienība, kā arī vairākas starptautiskās organizācijas – Pārtikas un lauksaimniecības organizācija (FAO), Starptautiskais lauksaimniecības attīstības fonds (IFAD), Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija (UNESCO), Starptautiskais Bērnu fonds (UNICEF), Apvienoto Nāciju Pastāvīgā uztura komiteja (UN Nutrition), Pasaules Pārtikas programma (WFP), Pasaules veselības organizācija (WHO) un citas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība Trešdaļa vecāku plāno atvēlēt bērnu sagatavošanai skolai no 100 līdz 200 eiro

Trešdaļa jeb 33% vecāku, kuriem ir bērni vecumā no septiņiem līdz 17 gadiem, plāno atvēlēt no 100 līdz 200 eiro, lai sagatavotu bērnus skolai, informē "SEB bankas" pārstāvji, atsaucoties uz bankas veikto aptauju.

Sabiedrība CSP: Pēc vidusskolas beigšanas mācības neturpina teju 40% jauniešu

Pagājušajā gadā mācības neturpināja 36,9% vidusskolas absolventu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Sabiedrība Vidusskolēniem sākas centralizēto eksāmenu sesija

Ar vidusskolas augstākā līmeņa eksāmenu sociālajās zinībās šodien sāksies valsts pārbaudes darbu sesija.

Sabiedrība Valmieras skolēni uzsāka nodarbības jaunajā sporta zālē (+VIDEO)

Vidusskolai - attīstības centram ir arī būtiska nozīme bērnu ar dzirdes traucējumiem izglītošanā.