• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Būs vienotā grāmatvedība valsts pārvaldē

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 14:21, 27.06.2023


Projekta izmaksas plānotas līdz 15 miljoniem eiro, kas ietver Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējumu investīcijai un valsts budžeta finansējumu.



Šodien Ministru kabineta (MK) sēdē apstiprināja rīkojuma projektu par Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanas un noturības mehānisma projekta “Valsts pārvaldes vienota valsts finanšu resursu plānošana un pārvaldības grāmatvedības pakalpojumu nodrošinājums, vienotās resursu vadības ieviešana” pases un centralizētas funkcijas vai koplietošanas pakalpojumu attīstības plānu apstiprināšanu.

Šobrīd valsts pārvaldē finanšu grāmatvedības, budžeta plānošanas un finanšu vadības procesus katra iestāde īsteno saskaņā ar iestādes vajadzībām un finansiālajām un tehnoloģiskajām iespējām. Investīcijas projekta mērķis ir izveidot centralizētu platformu finanšu grāmatvedības un personāla lietvedības, budžeta plānošanas un finanšu vadības jomā, koplietošanas pakalpojumu nodrošināšanai vienoto pakalpojumu centrā, kas ilgtermiņā sniegs iespēju gan būtiski uzlabot datu tālāku izmantošanu, gan virzīties uz administratīvo funkciju efektivitāti un digitālo transformāciju, tajā skaitā arī valsts līdzekļu optimizāciju. Pakāpeniski ieviešot digitālo transformāciju, kā arī sistemātiski vērtējot slodžu apjomus un procesu efektivitāti, reformas ietvaros jāvirzās uz slodžu ietaupījumu administratīva rakstura darbībās.

Projekta izmaksas plānotas ne vairāk kā 15 739 080 eiro apmērā, kas ietver Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējumu investīcijai 13 440 000 eiro apmērā un valsts budžeta finansējumu ne vairāk kā 2 299 080 eiro apmērā, kas plānots pievienotās vērtības nodokļa izmaksu segšanai.

Projekta ietvaros līdz 2026. gada I. ceturksnim ir paredzēts, ka tiek ieviesti vienoti risinājumi centralizētā platformā un pakāpeniski tiek sākta resoru grāmatvedības uzskaites centralizācija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Aptauja: kādas skolas ir piemērotas skolēniem un vecākiem Latvijā (+VIDEO)

Kā nozīmīgus izvēles kritērijus min profesionāli skolotāji.

.

Sabiedrība Trīs lietas, ko vēlas darbinieki

Katrs piektais uzņēmums seko līdzi darbinieku vēlmēm, veicot ikgadējos darbinieku apmierinātības mērījumus. Pārliecinošs vairākums - 91% aptaujāto uzņēmumu - darbinieku labbūtības iniciatīvām atvēl līdz 10 000 EUR gadā, 7% uzņēmumu darbinieku labbūtībai atvēlētais gada budžets ir 10 001 - 30 000 EUR robežās, savukārt pavisam niecīga uzņēmumu daļa (0,29%) - velta vairāk nekā 100 000 EUR ik gadu.

Sabiedrība Rožukalnei atstājot amatu, SEPLP meklēs jaunu sabiedrisko mediju ombudu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) rīkos konkursu jauna sabiedrisko mediju ombuda ievēlēšanai, jo līdzšinējā ombude Anda Rožukalne nolēmusi amatu atstāt, informē SEPLP pārstāvji.

Sabiedrība Miris kādreizējais finanšu ministrs Andris Vilks

Miris Latvijas Bankas padomes loceklis un kādreizējais finanšu ministrs Andris Vilks, pavēstīja Latvijas Bankā.

Lasiet arī

Sabiedrība Plāno pilnībā digitalizēt Ministru kabineta darbu

Ministru kabinets (MK) plāno tuvāko divu gadu laikā realizēt vienotā tiesību aktu projektu izstrādes un saskaņošanas portāla (TAP) 2.kārtu un pilnībā pāriet uz "e-valdību", liecina Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) vadītās valdības rīcības plāna projekts.

Sabiedrība Valdība atbalsta stingrākas prasības automašīnas tehniskā stāvokļa kontrolei

Noteikumos paredzētas prasības transportlīdzekļu ziemas riepu speciālam marķējumam.

Ekonomika Siliņa: Latvija ir gatava attīstīt savu aizsardzības industriju

Latvija ir gatava attīstīt savu aizsardzības industriju, lai palielinātu Eiropas Savienības militāro kapacitāti un vienlaikus nodrošinātu papildu ekonomikas izaugsmi, uzsvēra Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), tiekoties ar Eiropas Komisijas (EK) iekšējā tirgus komisāru Tjerī Bretonu.

Sabiedrība Ministru kabinets pirmdien sanāks uz ārkārtas sēdi

Ministru kabinets pirmdien, 9.oktobrī, ārkārtas sēdē lems par jautājumiem, kas saistīti ar nākamā gada valsts budžeta likumprojektu.