• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kariņš: Sekojam līdzi notikumiem; Austrumu robeža tiek pastiprināti kontrolēta

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:18, 24.06.2023


Valsts austrumu robeža tiek pastiprināti kontrolēta, pavēstījis Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).


Foto: LETA

Viņš norāda, ka Latvijas valdība, atbildīgās iestādes un dienesti ir ciešā koordinācijā un seko līdzi notikumiem Krievijā.

Tāpat premjers aicina Latvijas iedzīvotājus šobrīd nedoties uz Krieviju vai Baltkrieviju.

Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS) ir aicinājis Valsts robežsardzes priekšnieku pastiprināt robežšķērsotāju robežkontroles pasākumus uz ārējas robežas.

Vienlaikus ministrs mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda, ka Valsts robežsardze sadarbojoties ar "Frontex" un citiem Latvijas dienestiem jau šobrīd strādā intensīvā režīmā, lai nodrošinātu nacionālās drošības interešu aizsardzību, veicot rūpīgu visu personu pārbaudes.

Savukārt nepieciešamības gadījumā atbilstoši risku novērtējumam tiks lūgts Nacionālo bruņoto spēku atbalsts līdzīgi kā tas noticis līdz šim, piesaistot papildus resursus, uzsver Kučinskis.

Jau vēstīts, Krievijas varas iestādes sestdien apsūdzēja Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" vadītāju Jevgeņiju Prigožinu mēģinājumā izraisīt "pilsoņu konfliktu" un aicināja viņu aizturēt, kad algotņu līderis paziņoja, ka gatavojas ar varu gāzt Krievijas militāro vadību.

Prigožins sestdien apsūdzēja Maskavu nāvējošos raķešu uzbrukumos algotņu vienībām un apsolīja par to atriebties. Viņš solīja spert visus nepieciešamos soļus, lai gāztu valsts militāro vadību, piedraudot, ka viņa vadītie spēki "iznīcinās visu" savā ceļā.

"Mēs dodamies uz priekšu un iesim līdz galam," audio vēstījumā saka Prigožins. Viņš pavēstīja, ka "Vagner" vienības jau ir iegājušas Rostovas rajonā Krievijas dienvidos.

Tiek ziņots, ka Maskavas varas iestādes ir pastiprinājušas drošības pasākumus galvaspilsētā.

Drīz pēc tam Prigožina paziņojumiem Krievijas Federālais drošības dienests (FSB) sāka izmeklēšanu par aicinājumiem sarīkot "bruņotu sacelšanos".

62 gadus vecais Prigožins aicināja krievus pievienoties viņa spēkiem un sodīt Maskavas militāro vadību, tādējādi paužot visdrosmīgāko izaicinājumu prezidentam Vladimiram Putinam kopš pagājušā gada ofensīvas sākuma Ukrainā.

"Prigožina izteikumi un rīcība faktiski ir aicinājums sākt bruņotu pilsoņu konfliktu Krievijas Federācijas teritorijā un dūriens mugurā Krievijas karavīriem, kas cīnās pret profašistiskajiem Ukrainas spēkiem," teikts FSB paziņojumā.

FSB mudināja "Vagner" kaujiniekus "veikt pasākumus, lai viņu aizturētu".

Kremlis paziņoja, ka Putins ir informēts par Prigožina apgalvojumiem un "tiek veikti nepieciešamie pasākumi".

Lai gan Prigožina privātais militārais formējums ir bijis Krievijas ofensīvas Ukrainā centrā, pēdējos mēnešos viņam ir radušās asas domstarpības ar Maskavas militāro vadību, kas, kā viņš apgalvo, tagad pārcēlušās uz kaujas lauku.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).