• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Opozīcija gatava ratificēt arī “bīstamu” konvenciju. Bet ar “pielikumu”

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 17:43, 21.06.2023


Līdz ar to izskatās, ka starp premjera partiju un diviem pretendentiem uz varu – ZZS un “Progresīvie”, - gandrīz neesot domstarpību par Kariņa prioritātēm.



Stambulas konvenciju pret vardarbību pret sievietēm Latvijā varētu ratificēt ar atsauci uz Satversmi, šodien pēc partijas "Jaunā vienotība" (JV), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" tikšanās pieļāva ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis un labklājības ministre Evika Siliņa (JV).

“Svarīgi, lai sabiedrībā būtu vienota izpratne par konvenciju, tāpēc jābūt pilnai pārliecībai, ka tā atbilst Satversmei. Šodien pārrunāti priekšnoteikumi, lai šāda skaidrība arī būtu, lai noņemtu citu politisko spēku bažas, ka "kaut kas nav kārtībā", - paziņoja Valainis.

"Īpaši pēdējā laika notikumi ļoti, ļoti spilgti ilustrē problēmu, arvien vairāk noņemot šo jautājumu nost - vai ir vai nav vajadzīga konvencijas pret vardarbību pret sievietēm apstiprināšana," akcentēja ZZS frakcijas vadītājs.

JV politiķe Siliņa uzsvēra, ka visas trīs partijas bija pozitīvi noskaņotas virzīties tālāk ar Stambulas konvencijas ratificēšanu.

Pie konvencijas teksta varētu pievienot atsevišķu deklarāciju, līdzīgi kā to ir darījušas daudzas citas Eiropas valstis, atzīmēja Siliņa. Deklarācijā tiktu nodefinētas valsts vērtības un principi un "rāmis, ko paredz Satversme".

Kamēr "Apvienotā saraksta" (AS) un Nacionālās apvienības (NA) politiķi turpina ignorēt Kariņa aicinājumus apspriest valsts prioritātes piecu partiju sastāvā, opozīcija strauji tuvojās varai un demonstrē spēju sadarboties ar premjera partiju “Jaunā Vienotība”.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Jānoliek malā emocijas un jāparūpējas par Rēzeknes domes atlaišanas tiesiskumu

Ir jānoliek malā emocijas un jāparūpējas par Rēzeknes domes atlaišanas tiesiskumu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" akcentēja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Sabiedrība Latvijas austrumos gaisa temperatūra šorīt pazeminājās līdz mīnus 6 grādiem

Latvijas austrumos gaisa temperatūra šorīt pazeminājās līdz mīnus 6 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sabiedrība CVK: Pašreizējā ģeopolitiskā situācija liek cilvēkiem padomāt par nākotni

Pašreizējā ģeopolitiskā situācija liek cilvēkiem padomāt par nākotni un doties uz vēlēšanām aizstāvēt savas intereses, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pieļāva Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Saulīte.

Sabiedrība NATO kiberdrošības mācības apliecināja Latvijas ekspertu augsto kvalifikāciju

"Liels kiberuzbrukums var ātri pāraugt liela mēroga drošības krīzē".

Lasiet arī

Sabiedrība «Krišjāni Kariņu pazīstu kā godavīru...»

«Jaunā Vienotība» steidzās atbalstīt vienu no saviem līderiem.

Sabiedrība Kļuvis zināms, kurš turpmāk vadīs Jaunās vienotības Saeimas frakciju

Par "Jaunās vienotības" (JV) Saeimas frakcijas priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēlēts Edmunds Jurēvics, informēja JV pārstāve Anna Ūdre.

Sabiedrība «Vienotības» valdē partijas kongress nenes lielas pārmaiņas

Partijas "Vienotība" kongresā šodien valdē līdz ar partijas priekšsēdētāju, finanšu ministru Arvilu Ašeradenu ievēlēti arī Ministru prezidente Evika Siliņa, ārlietu ministrs, iepriekšējais premjers Krišjānis Kariņš un citi.

Sabiedrība «Vienotības» valdē Rinkēviču nomainījis Pulks

Partijas "Vienotība" valdē Edgaru Rinkēviču nomainījis Olafs Pulks (JV), liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētā informācija.