• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zināms, kur Rinkēvičs dosies savās pirmajās vizītēs

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 02:32, 01.06.2023


Pirmajā vizītē Edgars Rinkēvičs Valsts prezidenta amatā dosies uz Igauniju, kā to darījuši arī iepriekšējie prezidenti, LTV raidījumā "Šodienas jautājums" Rinkēvičs.


Foto: LETA

Pēc tam paredzēta vizīte Lietuvā un Polijā.

Ukrainas apmeklējums būs darba plānā, protams, saskaņojot vizītes laiku ar Kijevu.

Par to, kas pēc pašreizējā ārlietu ministra kļūšanas par prezidentu būs ārlietu ministrs, vēl neesot runāts. Ir spēcīgi kandidāti vairākās partijās, pauda politiķis.

Runājot par to, kas politiskajā pieredzē šķitis netaisnīgs, Rinkēvičs kā piemēru minēja likumu par mediķu atalgojumu 2018.gadā, kas esot bijusi mācība - likums esot pieņemts, bet tam nav bijis pietiekams finansējums.

Esot prezidenta amatā, Rinkēvičs esot gatavs kritizēt līdzšinējos partijas biedrus, par to jau viņš esot viņus brīdinājis, jo "amats uzliek pienākumus" un esot gatavs runāt arī publiski par lietām, kas viņam šķitīs netaisnīgas.

Vaicāts par koalīcijas paplašināšanu, Rinkēvičs bilda, ka jau pēc vēlēšanām valdības veidošanas process bijis sarežģīts. Pašreizējai koalīcijai esot jāizrunā, "kur mēs šodien esam" - vai prezidenta vēlēšanas ir simptoms pretrunām koalīcijā un kāpēc koalīcijai nebija vienots prezidenta kandidāts. Savukārt ministru prezidents ir tiesīgs runāt par koalīcijas paplašināšanu.

Jau vēstīts, ka Saeima trešdien par nākamo Valsts prezidentu ievēlēja premjera partijas "Jaunā vienotība" (JV) virzīto Rinkēviču.

Par Rinkēviča ievēlēšanu nobalsoja 52 deputāti. Jau kopš pirmās balsošanas kārtas par Rinkēviču balsoja Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). JV Saeimā ir 26 balsis, bet ZZS - 16 deputāti. Pēc savas prezidenta amata kandidātes Elīnas Pinto izkrišanas otrajā kārtā par labu Rinkēvičam nosliecās arī "Progresīvie", kuriem parlamentā ir 10 deputāti.

Rinkēvičam svinīgo solījumu būs jādod un amatā paredzēts stāties jūlija pirmajā pusē, kad pilnvaras noslēgsies pašreizējam Valsts prezidentam Egilam Levitam, kurš no kandidēšanas uz otro pilnvaru termiņu atteicās, jo pārvēlēšanai trūka balsu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Kriminālziņas Linkaits izstājies no JKP

Bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits izstājies no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), ceturtdien ziņo Latvijas Televīzija.

Kriminālziņas Kā nekļūt par noziedznieka upuri, iepērkoties internetā (+VIDEO)

Krāpnieks bieži atsūta saiti uz viltus vietni, kas ir izveidota līdzīga kādam no populāriem kurjerdienestiem.

Sabiedrība Trenē spēju izvērst mobilizācijas centrus

Rīt Nacionālie bruņotie spēki izvērsīs mobilizācijas centrus Rīgā, Saldū, Valmierā, Jēkabpilī un Gulbenē, lai trenētu un pilnveidotu kārtību, kādā krīzes situācijā Latvijas pilsoņi tiek aicināti un iesaukti bruņotajos spēkos.

Ekonomika Jautājuma likmes ir augstas... Asociācijas viedoklis par darbībām ar LMT un Tet

Latvijas Telekomunikāciju asociācija aicina atcerēties ne vien par Telia un valsts maka interesēm, bet paturēt prātā arī Latvijas telekomunikāciju nozares kopējo veselību, valsts drošības jautājumus, attīstības perspektīvu un lietotāju intereses, lai arī turpmāk varam lepoties, ka esam Eiropas priekšpulkā ar jaudīgu nozari, pakalpojumu kvalitāti, tehnoloģiju attīstību un labiem piedāvājumiem.