• Georgs,
  • Jurģis,
  • Juris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rinkēvičs nosūtījis iesniegumu par darbības pārtraukšanu JV

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:01, 01.06.2023


Jaunievēlētais Valsts prezidents, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) trešdien vakarā nosūtījis iesniegumu "Jaunajā vienotībā" ietilpstošās "Vienotības" valdei, lūdzot pārtraukt viņa darbību partijā, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" pavēstīja Rinkēvičs.


Foto: LETA

Viņš prognozēja, ka partija šo iesniegumu izskatīs un atbilstošu lēmumu pieņems jau tuvāko dienu laikā.

Intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" Rinkēvičs pauda apņemšanos savā darbā censties būt politiski neitrāls un piebilda, ka sabiedrība pati varēs gūt tam apstiprinājumu, redzot viņa pieņemtos lēmumus. Politiķis piebilda, ka viņam ir gana plaša pieredze amatos un jomās, kurās jāsaglabā politiskā neitralitāte.

Jautāts, vai lolo cerības, ka izdosies kļūt ne tikai par formālu valsts, bet par "visas tautas prezidentu", Rinkēvičs atbildēja, ka vienmēr ir bijis ļoti uzmanīgs ar šādiem skaistiem saukļiem, jo labi apzinās, ka Latvijas sabiedrība ir ļoti dažāda un daudzveidīga, tajā nereti notiek asas diskusijas.

Tomēr viena no galvenajām Valsts prezidenta funkcijām ir censties "maksimāli vienot, nevis šķelt, maksimāli rast kopsaucēju, maksimāli motivēt," uzsvēra Rinkēvičs, piebilstot, ka, ja to izdosies izdarīt, tad arī sanāks pārstāvēt valsti tā, kā Satversmes autori to bija iecerējuši, proti, lai prezidents būtu arī "zināms simbols pretim sabiedrībai".

Rinkēviču trešdien Saeima ievēlēja par Valsts prezidentu. Amatā viņš stāsies 8.jūlijā. Līdz tam Rinkēvičs atturēšoties no aktīvām iekšpolitiskajām konsultācijām.

Intervijā LTV jaunievēlētais Valsts prezidents pauda viedokli, ka koalīcijai tagad vajadzētu apsēsties pie kopīga galda un izrunāties

Rinkēvičs uzskata, ka šis tāds kā "pašrefleksijas laiks gan pozīcijai, gan opozīcijai" par to, kas ir izdarīts kopš 14.Saeimas ievēlēšanas, jo neesot noslēpums, ka sabiedrība gaida daudz dinamiskāku darbu aktuālo problēmu risināšanā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pakāpeniski atteiksies no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves

Krievu valodu, pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rīcībā esošiem datiem, kā otro svešvalodu apgūst gandrīz pusē Latvijas skolu. Daļā izglītības iestāžu netiek piedāvāta alternatīva krievu valodas apguvei.

Sabiedrība Rīdziniekus aicina sakārtot ēku pagrabus patvertņu veidošanai

Lielās talkas laikā, 27.aprīlī, sakopjot un pielāgojot civilās aizsardzības prasībām vairāku pašvaldību ēku pagrabus, Rīgas dome aicina iedzīvotājus sakārtot arī savus ēku pagrabus droša patvēruma veidošanai.

Sabiedrība Aprīļa vidus daudzviet Latvijā bijis mitrāks par normu

Vidējā gaisa temperatūra aprīļa otrajā dekādē Latvijā bija tuvu normai, savukārt nokrišņu daudzums sasniedza 163% no daudzu gadu vidējā rādītāja, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Sabiedrība LU tomēr būs sešas fakultātes sākotnēji iecerēto piecu vietā

Latvijas Universitātes (LU) Padome atbalstīja rektora Gundara Bērziņa priekšlikumu piecu fakultāšu vietā veidot sešas, sākotnēji iecerēto Medicīnas, dabaszinātņu, matemātikas un datorikas fakultāti sadalot Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātē un Eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultātē.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs aicina Zimbabvi atbalstīt Ukrainas Miera iniciatīvu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, Rīgas pilī ceturtdien tiekoties ar Zimbabves parlamenta priekšsēdētāju Džeikobu Frānsisu Nzvidamilimo Mudendu, aicināja valsti atbalstīt Ukrainas Miera iniciatīvu.

Interesanti fakti Āboltiņa vēstnieces gaitas turpinās Nīderlandē

Līdzšinējā Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa savas darba gaitas turpinās kā vēstniece Nīderlandē.

Sabiedrība Rinkēvičs pieļauj Rēzeknes pilsētas domes atlaišanu

Ja Rēzeknes pilsētas dome nevar vienoties par šī gada budžetu un pasākumiem pašvaldības finanšu stabilizēšanai, tā ar likumu ir jāatlaiž, nerīkojot uzreiz jaunas vēlēšanas, intervijā Latvijas Radio vērtēja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Pasaule Rinkēvičs aicina Svēto Krēslu aktīvi iesaistīties Ukrainas bērnu atgriešanā

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs aicina Svēto Krēslu aktīvi iesaistīties Krievijas nolaupīto Ukrainas bērnu atgriešanā.