Oficiāli - pirmdiena ir svētku diena Latvijā

Sabiedrība
LETA 00:10, 29.05.2023 0

Saeima svētdien īsi pirms pusnakts nolēma pirmdienu, 29.maiju, pasludināt par svētku dienu par godu Latvijas hokejistu izcīnītajām bronzas medaļām.

 
Foto: LETA

Šādi grozījumi likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām" veikti, lai pirmdiena būtu brīvdiena.

Reizē likumā arī noteikts, ka 29.maijā notiks iepriekš plānotie eksāmeni.

Lēmums tika pieņemts dažu minūšu laikā. Par likuma grozījumu pieņemšanu balsoja 52 un atturējās trīs deputāti. Kopā sēdei bija reģistrējušies 56 deputāti.

Ņemot vērā ierobežoto laiku līdz pusnaktij, debatēs īsi piedalījās tikai deputāts Gunārs Kūtris (ZZS). Politiķis norādīja, ka no vienas puses nevienam tagad necelsies roka balsot pret šo ierosinājumu.

Tajā pašā laikā viņš aicināja pie varas esošos padomāt, kā novērst pārpratumus pirmdienas rītā. Piemēram, vajadzētu būt skaidrībai, vai pirmdien no rīta darbosies skolas un bērnudārzi, lai vecāki zinātu, vai uz mācību iestādēm vest savus bērnus, atzīmēja deputāts.

Kā ziņots, pieņemto likumu pie nepieciešamības varēs izsludināt arī Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS). Tas varētu notikt, piemēram, gadījumā, ja Valsts prezidents Egils Levits tobrīd vēl būs atceļā uz Latviju no Tamperes.

Kā viens no iemesliem, kāpēc nepieciešams izsludināt brīvdienu, tiek norādīts uz vajadzību dot iespēju arī reģionu iedzīvotājiem Rīgā sveikt Latvijas hokeja izlasi.

Kā ziņots, Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē, ar 4:3 papildlaikā pieveicot ASV, uzvarēja pasaules čempionāta mačā par bronzas medaļām.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā

Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Sabiedrība Latvija atsaka patvērumu savulaik raķešu objektā dienējošam Krievijas pilsonim

Latvija atteikusi patvērumu savulaik slepenā raķešu karaspēka objektā dienējošam Krievijas pilsonim, kuram it kā draudot nosūtīšana karošanai uz Ukrainu.

Sabiedrība Rosina arī tiesnešiem prasīt pielaidi valsts noslēpumam

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un Tieslietu ministrija (TM) rosina arī ar valsts drošību saistītu krimināllietu skatošiem tiesnešiem prasīt saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Lasiet arī

Ekonomika Uzņēmējdarbība attīstījās Zemgalē, iztērējot gandrīz miljonu eiro (+VIDEO)

Projektā tika atbalstīti ne tikai biznesu īpašnieki, bet arī pašvaldību speciālisti.

Sabiedrība Viens no saspīlējuma iemesliem sabiedrībā ir sociālās atmiņas jautājumi

Viens no galvenajiem saspīlējuma iemesliem Latvijas sabiedrībā ir vairāki sociālās atmiņas jautājumi, piemēram, par Otro pasaules karu un padomju okupāciju, norādīts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotajā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Pasaule Pasaules dabas fonds: Jau viena trešdaļa Baltijas jūras ir mirusi

Baltijas jūra ir sliktā ekoloģiskā stāvoklī un nepieciešama nekavējoša rīcība vides uzlabošanai, pēc aprīļa izskaņā Rīgā notikušās Baltijas jūras vides aizsardzības komisijas (HELCOM) ministru sanāksmes šādu paziņojumu izplatījis Pasaules dabas fonds (WWF).

Sabiedrība Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.