• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Uz Ukrainu pavadīs Valsts policijas transportlīdzekļu konvoju

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:22, 26.05.2023


Fonds "Uzņēmēji mieram" sadarbībā ar Aizsardzības ministrijas un Valsts policijas pārstāvji piektdien plkst.15 pavadīs 12 transportlīdzekļu konvoju, iezīmējot līdz šim lielāko tehnisko atbalstu, kuru uz kara skarto Ukrainu nosūtījusi Valsts policija, aģentūru LETA informēja policija.


Foto: LETA

Kopumā šajā Valsts policijas nodevumā ir iekļauti 50 transportlīdzekļi un aprīkojums: bezpilota lidaparāti, ģeneratori, mobilā elektrostacija, kā arī vecā dizaina formastērpi. Par fonda "Uzņēmēji mieram" ziedotajiem līdzekļiem automašīnas tiek pārbaudītas, sagatavotas ceļam, kā arī nosūtītas konkrētajiem saņēmējiem Ukrainā, tajā skaitā sadarbojoties arī ar "Twitter" konvoju.

Transportlīdzekļu saņēmēji ir gan Ukrainas Aizsardzības ministrijas, gan Nacionālās gvardes un Nacionālās policijas vienības Rubižnē, Odesā, Pokrovskā un Avdijivkā.

Jau iepriekš ziņots, ka Valsts policija saskaņā ar Ministru kabineta pieņemtajiem lēmumiem par transportlīdzekļu nodošanu Ukrainai kopš 2022.gada ir ziedojusi vairāk nekā 25 transportlīdzekļus, savukārt šajā nodevumā no Valsts policijas uz Ukrainu tiks nosūtītas 50 automašīnas kopā ar citu aprīkojumu.

Kopš pirmajām kara dienām fonds "Uzņēmēji mieram" kopā ar vairāk nekā 200 Latvijas uzņēmumiem organizējis aktīvu palīdzību, papildus humānajai palīdzībai savācot ziedojumus vairāk nekā 6 miljonu eiro apmērā. "Uzņēmēji mieram" partneri Latvijā ir Aizsardzības ministrija, Nacionālie bruņotie spēki, Ārlietu ministrija, Ukrainas vēstniecība Latvijā, "Ziedot.lv", "Twitter" konvojs un citas palīdzības organizācijas.

Savukārt kravu sūtījumu palīdzības saņēmējs ir Ukrainas bruņotie spēki.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atbildību par skolēnu vājajām zināšanām aicina prasīt no izglītības iestādēm

Par skolēna zināšanām atbildība jāuzņemas skolai, jo tā visātrāk var pamanīt izmaiņas skolēna sniegumā, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Zane Oliņa un Pāvels Pestovs, kuri iepriekš bija atbildīgi par projekta "Skola2030" mācību satura izstrādi un ieviešanu.

Sabiedrība LVC: Būvdarbi notiek 21 valsts ceļu posmā

Valsts autoceļu tīklā būvdarbi sākušies 21 posmā, no tiem deviņi ir uz reģionālajiem autoceļiem, trīs - uz vietējiem, kā arī darbi notiek uz septiņiem tiltiem, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Rēzeknē izveidota jauna dienesta suņu infrastruktūra (+VIDEO)

VID Muitas pārvaldes Kinoloģijas dienests tika izveidots 2004.gadā, un šobrīd tur strādā 44 četrkājainie strādnieki.

Sabiedrība Nākamnedēļ kāps ūdens līmenis Daugavā

Spēcīgu nokrišņu dēļ nākamnedēļ gaidāms ievērojams ūdens līmeņa kāpums Daugavā, liecina laika prognozes.

Lasiet arī

Pasaule Kanāda šogad Ukrainas atbalstam atvēlēs trīs miljardus dolāru

Kanāda sestdiena parakstījusi drošības līgumu ar Ukrainu un apsolījusi šajā gadā piešķirt 3,02 miljardus kanādiešu dolāru (2,07 miljardus eiro) Kijivas finansiālajam un militārajam atbalstam.

Pasaule Ekvadora atsakās no ieroču sūtīšanas Ukrainai

Ekvadora pirmdien atteicās no padomju laika ieroču sūtīšanas Ukrainai pēc tam, kad prezidenta solījums to darīt izraisīja strīdu ar Krieviju, kas aizliedza Ekvadoras banānu un ziedu importu.

Pasaule NBS komandieris: Rietumi var palielināt militāro atbalstu Ukrainai

Rietumi vēl nav izsmēluši savas rezerves un var būtiski palielināt militāro atbalstu Ukrainai, uzsvēr Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.