Ūdens temperatūra peldvietās no +6 līdz +16 grādiem

Sabiedrība
LETA 12:31, 13.05.2023 0

Sestdienas rītā ūdens temperatūra peldvietās ir no +6 grādiem vietām Rīgas līča piekrastē līdz +16 grādiem dažās upēs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

 
Foto: LETA

Zemākā ūdens temperatūra, +6 grādi, novērota Rojas ostā, savukārt Skultes ostā tā ir +8 grādi. Pārējās novērojumu stacijās Rīgas līča un atklātas jūras piekrastē ūdens temperatūra ir +10..+13 grādi.

Lielajos ezeros ūdens temperatūra sasniedz +10..+14 grādus.

Vairumā upju ūdens temperatūra ir +10..+16 grādu robežās. Astoņos rītā augstākā ūdens temperatūra bija +15,5 grādi Aiviekstē pie Lubānas, +16,3 grādi Mūsā pie Bauskas un +16,4 grādi Lielupē pie Jelgavas.

Piektdienas pievakarē ūdens temperatūra Lielupē pie Mežotnes sasniedza pat +20 grādus.

Saulainā laikā siltākais ūdens ir vēlā pēcpusdienā un vakarā, zemākā ūdens temperatūra parasti ir agrā rītā, bet jūrā ūdens temperatūru visvairāk ietekmē straumes un vēja virziens.

Kā ziņots, oficiālā peldsezona Latvijā ik gadu sākas 15.maijā un noslēdzas 15.septembrī. Šajā laikā Veselības inspekcija uzrauga peldvietu ūdens kvalitāti.

Šobrīd pārbaudes rezultāti liecina, ka peldūdens kvalitāte atbilst prasībām visās oficiālajās iekšzemes un jūras peldvietās un mikrobioloģiskais piesārņojums nav konstatēts nevienā ūdens paraugā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.