• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nav darba? Ir jauns veids kā atrast - Darba tinderis

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 13:55, 02.05.2023


Sociālais uzņēmums "Visas Iespējas" ir izstrādājis Latvijā vēl nebijušu risinājumu darba meklētājiem - Darba tinderi, kas piedāvās jaunu risinājumu jauniešu bezdarbam Latvijā. No 23.maija līdz 9.jūnijam notiks bezmaksas tiešsaistes darba meklēšanas pasākums "Darba tindera festivāls", kas pulcēs darba devējus un reģistrētos lietotājus no visas Latvijas, informēja komunikācijas projektu vadītāja Loreta Kalniņa.


Ilustratīvs foto.

Darba tinderis ir tiešsaistes platforma (darbatinderis.lv), kurā ir iespējams apskatīt darba vakances, pieteikties vakancēm un ērti sarunāt tikšanos ar potenciālo darba devēju. Darba tindera festivālā reģistrētie darba meklētāji trīs nedēļu laikā meklēs sev labāko saderību ar darba devēju. Pasākums notiek tiešsaistē, tāpēc reģistrēties un piedalīties ir aicināts jebkurš Latvijas iedzīvotājs, neatkarīgi no dzīvesvietas un laika pieejamības. Pieteikšanās pirmajam Darba tindera festivālam jau ir sākusies: https://visasiespejas.lv/poster/darba-tinderis-dalibnieki. Nākamais festivāls ir plānots tikai šī gada septembrī.

Pasākumā piedalīsies vadošie uzņēmumi Latvijā, kas piedāvā gan klātienes, gan attālināto darbu. Daži no uzņēmumiem, kas jau ir apstiprinājuši savu dalību pasākumā: Air Baltic Corporation, Scandiweb, Magebit, Lidl Latvija, Zalaris HR Services Latvia, ELKO Grupa, Ursus Forwarding un citi.

Darba tinderis ir izveidots pēc iepazīšanās platformas "Tinder" principa, tikai šajā gadījumā lietotājs (darba meklētājs) izveido savu profilu un atzīmē, kādas ir viņa intereses, prasmes, kādu partneri jeb darba vietu viņš meklē, un tad "šķirotavā" ērti izvēlas no piedāvājuma klāsta, kurš uzņēmums viņu piesaista un kurš - nē. Tādējādi lietotājs varēs redzēt vakances, kurās interese ir bijusi abpusēja - gan no viņa kā darba meklētāja, gan no uzņēmuma pārstāvja puses. Šāds risinājums ir inovatīvs Latvijā - tas paātrina un atvieglo darba meklēšanas procesu gan darba meklētājiem, gan darba devējiem.

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka 2022.gadā katrs desmitais jaunietis Latvijā nestrādā un arī izvēlas nestudēt. Pilotprojekts "Darba tinderis" tika uzsākts, lai piedāvātu jaunu risinājumu jauniešu bezdarbam Latvijā.

"Ikdienā pieteikšanās darbam ir kaitinošs process abām pusēm. Jauniešiem nepieciešams veidot atšķirīgus CV, rakstīt motivācijas vēstules un pārbaudīt katru dienu, vai ir atbilde no uzņēmuma, savukārt kompānijām ir jāizskata desmitiem bezpersonisku pieteikumu. Šis process ir vienpusējs un garlaicīgs. Tāpēc mēs ar Darba tinderi vēlamies darba meklēšanu padarīt ātrāku un procesu - iesaistošāku!", dalās uzņēmuma veidotājs Gustavs Mārtiņš Upmanis.

"Visas Iespējas" ir sociālais uzņēmums, kas jau piecus gadus sniedz atbalstu jauniešiem personīgajā un profesionālajā izaugsmē, īstenojot dažādus projektus (piemēram pilotprojektu "Go Remote"), apmācības un pasākumus. Projekts "Darba tinderis" top sadarbībā ar Attīstības finanšu institūcijas Altum sociālās uzņēmējdarbības grantu, kas piešķirts nodarbinātības uzlabošanai Latvijas jauniešiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.