• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sociālajai iniciatīvai Misija nulle pievienosies vēl 28 dalībnieki

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 13:39, 27.04.2023


Sociālajai iniciatīvai "Misija nulle" piektdien, 28.aprīlī, pievienosies vēl 28 uzņēmēji un nozares atbildīgā Labklājības ministrija, publiski apliecinot mērķi ieviest un ievērot darbības principus, kuru centrā ir cilvēks, tā veselība un drošība, aģentūru LETA informēja misijas iniciatoru "Schwenk Latvija" pārstāvji.



Piektdien, 28.aprīlī, iniciatīvas "Misija nulle" hartu parakstīs SIA "Baltic Signs", SIA "Baltic Signs Europe", SIA "Botc Training", SIA "Bucher Municipal", SIA "Buts", SIA "Caljan", AS "DelfinGroup", VAS "Elektroniskie sakari", SIA "Havi Logistics", SIA "Kronus", Labklājības ministrija, Latvijas Universitāte, SIA "Lautus", SIA "Mācību centrs Liepa", SIA "MK Safe", "Moller Auto", SIA "Nutrameg" un SIA "Partneri DS".

Tāpat hartu parakstīs AS "Pasažieru vilciens", SIA "Preses serviss", AS "Ramirent Baltic" Rīgas filiāle, "Reitan Convenience Latvia", SIA "Rīgas meži", SIA "Safety First", SIA "Scania Latvia", SIA "Starptautiskā kosmetoloģijas koledža", SIA "Trodo" un SIA "Vidzemes slimnīca".

Pirms gada 28.aprīlī sāktā sociālā iniciatīva "Misija nulle" šobrīd apvieno 50 darba devēju Latvijā no dažādām nozarēm - ražošanas, metālapstrādes, būvniecības, enerģētikas, loģistikas, dažādu pakalpojumu, mazumtirdzniecības, atkritumu apsaimniekošanas, izglītības, finanšu un citām, kā arī darba devējus pārstāvošas organizācijas un valsts pārvaldes iestādes.

Kopā šie darba devēji ikdienā veido ietekmi uz teju 34 000 darbinieku, kas ir aptuveni 4% no Latvijā nodarbinātajiem.

Pirms svinīgās jauno dalībnieku uzņemšanas "Misijas nulle" dalībnieka VAS "Valsts nekustamie īpašumi" telpās norisināsies iniciatīvas pavasara forums par cilvēka psihisko veselību, to ietekmējošiem faktoriem darba vietās un tās saistību ar nelaimes gadījumiem.

Iniciatīvas "Misija nulle" ierosinātāja būvmateriālu ražotāja "Schwenk Latvija" valdes locekle, Personāla un administrācijas direktore Linda Šedlere uzsver, ka Latvija nemainīgi gadu no gada atrodas to Eiropas Savienības dalībvalstu topā, kurās ir visaugstākais darbavietā un citu ārējo faktoru ietekmē dzīvību zaudējušo cilvēku skaits. Kompetento nozaru ministriju un institūciju, atbildīgu uzņēmumu centieni šo problēmu risināt un situāciju uzlabot joprojām ir nepietiekami.

Lai panāktu pozitīvas pārmaiņas sabiedrībā, kura pieņem un ciena drošas uzvedības vadītas sociālās normas, nepieciešams spēcīgs grūdiens, lai ietekmētu lielākās sociāli aktīvās Latvijas sabiedrības daļas uztveri un domāšanu, skaidro Šedlere.

Viņa norāda, ka drošība nav jāuzskata par pašsaprotamu, tā tiek aktīvi veidota, kopā sadarbojoties. Darba devēji ir un var kļūt par pārmaiņu veidotājiem šīs problēmas risināšanā, ieviešot atbildīgu darba praksi un stiprinot spēcīgu drošības kultūru uzņēmumos. Darba devēji kā sociālie partneri var pozitīvi iedarboties uz darbiniekiem, kuri kā sabiedrības locekļi var kļūt par drošības kultūras vēstnešiem savās kopienās.

"Misija nulle" veicina darba devēju, darbinieku, atbildīgo institūciju un organizāciju sadarbību un izrietoši sabiedrības izpratnes maiņu, lai Latvijā veselības un drošības kultūru stiprinātu un uzlabotu. Iniciatīvas ilgtermiņa mērķis ir izaugt līdz kustībai, kas apvieno darba devējus, kuri nodarbina vismaz 50% jeb aptuveni 400 000 strādājošo Latvijā, un savām aktivitātēm caurviju īsteno hartā nostiprinātos principus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.