Levita apžēlotais Freivalds glābis sava uzņēmuma kapitāldaļas no valsts

Sabiedrība
pietiek.com 09:49, 25.04.2023 0

Lai gan valsts prezidents Egils Levits publiski ir apgalvojis, ka bijušo AS Pasažieru vilciens valdes priekšsēdētāju Nilu Freivaldu esot apžēlojis, lai tas varētu ātrāk sākt pelnīt un atmaksāt valstij tiesas noteikto kompensāciju, Lursoft dati rāda, ka realitāte ir bijusi gluži otrāda, - Levita apžēlotais Freivalds nekavējoties ir meties paglābt no valsts sava vienīgā uzņēmuma kapitāldaļas, tās nododot citai personai, vēsta portāls pietiek.com.

 

Kā ziņots, Freivalds bija vienīgais no no divpadsmit personām, kura apžēlošanas lūgumu šā gada 27.februārī paslepus, apžēlotā vārdu neatklājot, apmierināja Levits.

Tagad, negribīgi stāstot par iemesliem, kuru dēļ viņš apžēlojis par būtiska kaitējuma valstij nodarīšanu notiesāto Freivaldu, Levits apgalvo: viņš to darījis, lai Freivalds ātrāk sāktu pelnīt un nomaksāt valstij šo kompensāciju par viņa nozieguma rezultātā nodarītajiem zaudējumiem – ceturto daļu no pusotra miljona eiro.

Lursoft dati rāda, ka kriminālprocesa ietvaros ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 2014. gada 15. decembra lēmumu par aresta uzlikšanu mantai bija piemērots arests N. Freivaldam piederošajām 40 kapitāla daļām SIA NF Transportation.

Dienu pēc apžēlošanas šīm uzņēmuma kapitāldaļām tikusi reģistrēta aresta atcelšana, taču pretēji Levita izteikumiem Freivalds ir nevis ķēries pie kompensācijas nomaksas, bet gan nekavējoties sācis šīs kapitāldaļas glābt no Latvijas valsts un tās prasībām.

Lursoft dati rāda, ka jau šā gada 13. martā N. Freivalds šīs kapitāldaļas, kas atbilst 80% uzņēmuma kapitāla, ir nodevis 1977. gadā dzimušajam Kasparam Šūmanim. Līdz ar to pašlaik, kā rāda Lursoft dati, Levita apžēlotajam nepieder vairs neviena paša uzņēmuma kapitāldaļas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.