Jaunais Daugavpils Universitātes rektors aicinās pārskatīt programmu skaitu

Sabiedrība
LETA 20:41, 14.04.2023 0

Studentu piesaistīšanai Daugavpils Universitātei (DU) nepieciešams caurskatīt studiju programmu skaitu, izceļot mērķa programmas, norādīja jaunievēlētais DU rektors Arvīds Barševskis.

 
Foto: LETA

Iezīmējot galvenās darba prioritātes, viņš uzsvēra arī saliedēta kolektīva nozīmi. Barševskis plānojot tikties ar kolektīvi un studentiem, lai vienotos par to, kā celt universitātes latiņu.

Tāpat tikšot strādāts pie ārvalstu studentu skaita palielināšanas, tostarp ieguldot papildu līdzekļus mārketingā. Vaicāts, uz kuru valstu studentu piesaistīšanu universitāte koncentrēsies, Barševskis norādīja, ka vairāk skatoties uz Austrumāzijas reģionu, bet konkrētas valstis nosaukt atturējās.

Paredzēts palielināt arī vietējo studentu skaitu līdz vismaz 3000 studējošajiem. Jaunā rektora izvērstajā redzējumā par DU stratēģisko attīstību turpmākajiem pieciem gadiem minēts, ka būtiska ir studiju programmu popularizēšanas uzlabošana, katru gadu sastādot studiju programmu popularizēšanas plānu. Tāpat rektora ieskatā būtu nepieciešams ieviest DU iekšējo konkursu par labāko studiju virziena popularizēšanu, paredzot tam finansiālo balvu.

Stratēģiskās attīstības redzējumā arī minēts, ka piecu gadu laikā tikšot panākta pilnīga pārvaldības procesu un plaša studiju un pētniecības procesu digitalizācija, nodrošinot digitālo materiālu deponēšanu "Moodle" un citās platformās.

Bioloģijas doktors, DU Zinātņu prorektors Barševskis par DU rektoru tika ievēlēts piektdien. Barševskis saņēma 32 no 50 derīgajām Satversmes sapulces dalībnieku balsīm. Uz šo amatu kandidēja arī bijusī izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

Jaunievēlētais rektors darbu sāks 26.aprīlī.

Barševskis jau ir bijis DU rektors no 2007. līdz 2018.gadam, bet DU darbu pasniedzēja amatā sācis jau 1991.gadā. Pašlaik DU rektore ir profesore Irēna Kokina, un šopavasar beidzas viņas piecu gadu pilnvaru termiņš. Kokina jau pirms vairākiem mēnešiem paziņoja, ka uz rektora amatu atkārtoti nekandidēs. Šajos mēnešos aktīvi notikušas sarunas par nepieciešamību reorganizēt DU, piemēram, pievienojot to Latvijas Universitātei.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Lasiet arī

Sabiedrība Nākamā nedēļa gaidāma mākoņaināka, septembra beigās kļūs krietni vēsāks

Nākamnedēļ Latvijā sauli biežāk aizsegs mākoņi un reizēm gaidāms lietus, savukārt septembra pēdējās dienās un oktobra sākumā laiks kļūs rudenīgi drēgns, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.