• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ir vēlme vadīt Palangas lidostas gaisa satiksmi attālināti no Rīgas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:33, 13.04.2023


Lietuvas satiksmes viceministrs Juļus Skačkausks paudis ieinteresētību Palangas lidostas gaisa satiksmes attālinātā vadībā no Rīgas, informēja VAS "Latvijas gaisa satiksme" (LGS) pārstāvji.



Vizītes laikā LGS Skačkausks interesējies, cik tālu LGS ir pavirzījusies ar gaisa satiksmes attālinātās vadības risinājumu jeb tālvadības torņa ("Remote Control Tower") izstrādi, un kādas ir tā ieviešanas perspektīvas un pielietošanas iespējas.

LGS valdes priekšsēdētājs Dāvids Tauriņš iepazīstināja Skačkausku ar jaunā gaisa satiksmes vadības torņa projektu, kur paredzēts izvietot arī "Remote Control Tower" tehnoloģijas.

Savukārt Skačkausks atzina, ka Lietuva pagaidām nav veikusi tālvadības risinājuma izstrādi, taču šādu risinājumu uzskata par ļoti perspektīvu.

Skačkausks arī interesējās, vai "Remote Control Tower" varētu darboties, piemēram, Palangas lidostā. Tāpat viceministrs interesējās, vai nākotnē būtu iespējams risinājums, kad Palangas lidostā gaisa satiksmes vadība notiek attālināti no Rīgas. Uz abiem jautājumiem viceministrs saņēma apstiprinošu atbildi.

Tāpat Tauriņš iepazīstināja viesi ar LGS Mācību nodaļas iespējām sagatavot gaisa satiksmes vadības dispečerus, nodrošinot pilnu nepieciešamo apmācību ciklu.

Viesi arī īsā ekskursijā iepazinās ar LGS, tostarp ar pašreizējo gaisa satiksmes vadības torni, kā arī jaunā torņa prototipu.

Skačkausks viesojās Latvijā darba vizītē. Kopā ar viņu LGS bija Autoceļu un civilās aviācijas transporta politikas grupas galvenais padomniece Agne Katkute, Autoceļu un civilās aviācijas transporta politikas grupas padomnieks Jons Skarulskis un citas amatpersonas.

Jau ziņots, ka LGS 2022.gadā vadīja kopumā 194 551 lidojumu, kas ir par 15,3% vairāk nekā 2021.gadā. Tostarp 54 630 lidojumu bija uz un no Rīgas lidostas, kas ir par 41% vairāk nekā 2021.gadā, bet 139 921 lidojums bija tranzītā, kas ir pieaugums par 7,7%.

LGS pērn strādāja ar 19,27 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga par 43,4% - līdz 4,524 miljonam eiro, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

LGS ir 100% valsts uzņēmums, tā pienākums ir nodrošināt gaisa telpas lietotājus ar aeronavigācijas pakalpojumiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Lasiet arī

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Kriminālziņas Līvānu novadā apgāžoties laivai, viens cilvēks gājis bojā, bet otrs izglābies

Ceturtdienas vakarā Līvānu novada Jersikas pagastā upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens paša spēkiem ticis uz salas, bet otrs gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).

Sabiedrība Nākamā nedēļa gaidāma mākoņaināka, septembra beigās kļūs krietni vēsāks

Nākamnedēļ Latvijā sauli biežāk aizsegs mākoņi un reizēm gaidāms lietus, savukārt septembra pēdējās dienās un oktobra sākumā laiks kļūs rudenīgi drēgns, prognozē sinoptiķi.