• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ģenerālis: Katram valsts pilsonim ir tiesības un pienākums aizsargāt savu valsti

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:22, 13.04.2023


Katram valsts pilsonim ir tiesības un pienākums aizsargāt savu valsti, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" teica Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Egils Leščinskis.


Foto: LETA

"Katram valsts pilsonim ir tiesības un pienākums aizsargāt savu valsti. Katram pilsonim ir jābūt spējai nepieciešamības gadījumā iesaistīties valsts aizsardzībā. Valsts aizsardzības dienests nodrošina šo iespēju un pienākumu aizstāvēt savu valsti," teica Leščinskis.

Leščinskis norādīja, ka Latvija nevar atļauties uzturēt milzīgu profesionālu armiju, jo ir arī citas vajadzības. Tāpēc Leščinskis akcentē, ka Valsts aizsardzības dienests (VAD) ir risinājums, kādā veidā panākt, lai nepieciešamības gadījumā Latvijai būtu pietiekams militārais spēks aizsardzībai.

Šogad VAD uzņemtos 300 jauniešus nosūtīs dienēt uz Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādi Ādažos.

Pirmais iesaukums dienestu sāks šī gada 1.jūlijā uz brīvprātības pamata, bet no 2024.gada 1.janvāra - dienests būs obligāts. Šogad plānots uzņemt 300 jauniešus.

Arī otrajā iesaukumā sākotnēji Latvijas pilsoņi tiks aicināti iestāties brīvprātīgi. Taču, ja būs tāda nepieciešamība, trūkstošo personu skaitu vecumā no 18 līdz 19 gadiem iesauks, nosūtot lēmumu par iesaukšanu Valsts aizsardzības dienestā uz elektronisko adresi vai deklarēto dzīvesvietas adresi, vai izsniegs personīgi. Iepriekš izskanējis, ka nākamgad varētu uzņemt 600 jauniešus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība Plāno mobilizācijas mācības

Mācības notiks Zemessardzes 3. Latgales brigādes atbildības teritorijā, un tajās plānots iesaistīt aptuveni 1000 zemessargu un rezerves karavīru, pamatojoties uz Aizsardzības ministrijas izstrādātu Ministru kabineta rīkojumu par kaujas gatavības pārbaudi.

Sabiedrība Rīgas zemessargi gadadienu svinēja pilnā kaujas gatavībā (+VIDEO)

Valsts aizsardzība ir ne vien bruņoto spēku, bet gan visas sabiedrības kopīga atbildība.

Sabiedrība AM rosina ieviest pabalstus mirušu Zemessardzes veterānu radiniekiem

Aizsardzības ministrija (AM) rosina ieviest vienreizējus pabalstus uzdevumu izpildes laikā mirušu Zemessardzes veterānu radiniekiem.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.