Pat 22 ārvalstu vēstniecības talkos Lielajā Talkā. Vai Ogre piedalīsies?

Sabiedrība
VS.LV 11:17, 03.04.2023 0

Šogad Lielā Talka ir spērusi jaunu soli kustības attīstībā, iesaistot talkošanā ne vien Latvijas sabiedrību, valsts un pašvaldību iestādes, bet arī ārvalstu pārstāvniecības mūsu valstī. Šopavasar savu dalību talkot ir apstiprinājušas 22 ārvalstu vēstniecības.

 

Atsaucoties Zviedrijas Karalistes vēstnieces Latvijā Kārinas Hēglundes (Karin Höglund) un Īrijas vēstnieces Latvijā Īmeras Frīlas (Eimear Friel) aicinājumam, Lielajā Talkā šogad piedalīsies arī Slovēnijas Republikas, Slovākijas Republikas, Nīderlandes Karalistes, Francijas Republikas, Japānas, Moldovas Republikas, Korejas Republikas, Ungārijas Republikas, Grieķijas Republikas, Norvēģijas Karalistes, Gruzijas, Dānijas Karalistes, Amerikas Savienoto Valstu, Vācijas Federatīvās Republikas, Turcijas Republikas, Itālijas Republikas, Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes, Šveices Konfederācijas un Igaunijas Republikas vēstniecības, informē Lielās Talkas sabiedrisko attiecību konsultante Jana Kralliša.

Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme atzīst: "Man ir patiess prieks, ka Lielā Talka gadu no gada aug un tajā iesaistās arvien vairāk cilvēku. Šis ir 16.gads kopš visā Latvijā notiek Lielā Talka. Mūsu mērķis bija padarīt Latviju zaļāku, sakoptāku un veselīgāku. Taču Talka pārvērtās par iespaidīgu kustību, kas ieguva tik lielu atbalstu sabiedrībā, ka nešauboties turpināsim iesākto. Lielā Talka kļūst arvien lielāka, tajā piedalās arvien vairāk jaunu dalībnieku un to atbalsta arvien vairāk partneru. Taču šis pavasaris ir īpašs. Mūsu talcinieku pulks papildinājies ar ļoti nozīmīgiem draugiem - 22 ārvalstu vēstniecībām, par ko vislielākais paldies jāsaka Zviedrijas un Īrijas vēstniecēm."

Līdz ar vēstniecībām, arvien vairāk dažādu starptautisko institūciju, kuras darbojas Latvijā, vēlas piedalīties talkā. Piemēram, šogad talcinieku vidū būs Eiropas Elektronisko komunikāciju regulators un arī Eiropas Savienības mājas darbinieki.

Šāda pilsoniskā aktivitāte un iesaiste ir nopietns rādītājs, kas demonstrē sabiedrības patiesās vēlmes dot savu ieguldījumu Latvijas dabas sakopšanā un apzaļumošanā. Šogad Lielajā Talkā piedalās visas Latvijas pašvaldības, izņemot Ogres novadu.

Ogres novada pilsoniskās sadarbības un attīstības biedrība (ONPSAB), informēja Lielās Talkas organizatorus, ka tā ir iesniegusi iniciatīvu sabiedrības līdzdalības platformā www.manabalss.lv, lai Ogres novads netiktu izslēgts no Lielās Talkas aktivitātēm. Lai šo jautājumu iekļautu domes sēdes darba kārtībā, Ogres novada gadījumā ir jāsavāc 300 balsis.

Lielā Talka saņēma no biedrības vēstuli, kurā tostarp minēts sekojošais: "Mūsuprāt, tas ir sasniedzams mērķis - īpaši laikā, kad sniegs nokusis un acīm paveras cilvēku sastrādātais, turklāt pārējā valsts arvien vairāk sāk runāt par talkošanu. Daļa iedzīvotāju pauž savu neapmierinātību sociālajos tīklos, ka viņiem liegta dalība šajā tradicionālajā notikumā. Lēmums ir pieņemts, šķietami, vienpersoniski, kas neatbilst labas pārvaldības pamatprincipiem. Parakstu vākšana būs laba iespēja aktualizēt diskusiju par saistītām tēmām - piesārņojums, nepieciešamība pēc nemitīgas iedzīvotāju izglītošanas, atkritumu savākšanas sistēma novadā," skaidro ONPSAB valdes locekle Elīna Grīnhofa.

Balsojums platformā manabalss.lv jau ir sācies: https://manabalss.lv/par-ogres-novada-dalibu-lielaja-talka/show.

"Mēs kā organizatori ļoti ceram, ka Ogres novada pašvaldība izvērtēs iedzīvotāju vēlmes un pieņems lēmumu, kas apmierinās visas puses - gan sabiedrību, gan pašvaldību. Mūsuprāt, Ogres novadam nevajadzētu tikt izslēgtam no Lielās Talkas aktivitātēm, īpaši, ja to nevēlas Ogres novada iedzīvotāji," uzsver Vita Jaunzeme.

Kā ziņots, šogad Lielā Talka notiks 22.aprīlī. Tiek aicināti visi piedalīties Latvijas sakopšanā, vismaz vienreiz gadā!

"Iedvesmosim viens otru labiem darbiem, lai mūsu visu kopīgā vide kļūtu arvien skaistāka un sakoptāka," uzsver taklas rīkotāji.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība  Vārda brīvības ierobežojumi rada nelaimīgas sabiedrības

Svinot pasaules preses brīvības dienu, ko ik gadu atzīmē 3.maijā, eksperti aicina būt modriem un atcerēties, ka preses brīvībai ir būtiska loma iekļaujošas sabiedrības veidošanā un demokārtijas stiprināšanā.

Sabiedrība Atbalsta grozījumus par valsts valodas zināšanu arī citiem Krievijas pilsoņiem

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, ar kuriem valsts valodas zināšanu prasību plānots piemērot vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.

Sabiedrība Maznodrošinātas mājsaimniecības azbestu saturošu šīferi var nodot bez maksas

Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrijas (VARAM) kampaņas "Ļauj vecajam azbesta jumtam aizbraukt!" laikā trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības var nodot azbestu saturošu šīferi bez maksas, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.

Lasiet arī

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā piekāpjas Kanādai

Latvijas hokejisti ceturtdien Vantā pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā cieta zaudējumu mačā ar vienaudžiem no Kanādas.

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.