• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valainis: Valdība ir bez ambīcijām, un Kariņš pēc būtības dzīvo citā valstī

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:59, 01.04.2023


Valdība ir bez ambīcijām un redzējuma par valsts attīstību, ministri savā darbībā ir "blāvi un nepamanāmi", bet no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) izteikumiem rodas sajūta, ka premjers dzīvo "citā valstī", sestdien Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā Jelgavā sacīja jaunievēlētais LZS priekšsēdētājs, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Viktors Valainis.



Politiķis akcentēja, ka vairākās svarīgās nozarēs, kuras pamatā ir ārpus Rīgas, tajā skaitā lauksaimniecība, mežizstrāde, ir svarīgi ne tikai koncentrēties uz labuma gūšanu no tām, bet valstij arī pienācīgi jāatbalsta reģionu nozares.

LZS jaunais priekšsēdētājs pauda, ka no Ministru prezidenta Kariņa izteikumiem, piemēram, ka ārsti uz reģiona slimnīcām braucot izgulēties, rodas sajūta, ka premjers dzīvo citā valstī.

Valainis uzsvēra, ka nevar pieņemt pie varas esošo uzskatu, ka problēma būtu reģionu iedzīvotāji, kuri izvēlējušies dzīvot ārpus Rīgas. Šādu pieeju koalīcija īsteno, jo valdībā neviens pēc būtības nepārstāv reģionus, sacīja ZZS frakcijas vadītājs.

Politiķis secinājis, ka premjera skatījumā slimnīcas ārpus Lielrīgas nav tik atbilstošas sniegt palīdzību -, lai gan Covid-19 laikā cilvēki ārstējās vairākās reģionālajās slimnīcās.

Valainis kritizēja, ka situācijā, kad patiesā problēma ir nepietiekamais finansējums veselībai, problēmas tiek meklētas medicīnas iestādēs ārpus galvaspilsētas.

Lai gan veselības un izglītības jomā tiek vispirms prasīta reformu veikšana, lai varētu palielināt algas, valdība gan pati sev bez kādas reformas algas pacēla uz pusi, dažam labam arī par 80%, sacīja LZS vadītājs, atzīmēdams, ka tā nav godīga attieksme pret Latvijas sabiedrību.

Valainis izteicās, ka valdības pārstāvji tā vietā, lai aktīvi risinātu problēmas, esot gatavi "ēst kūkas, dzert šampanieti" un pat algot fotogrāfu, lai to visu iemūžinātu. Politiķis arī vaicāja, kur ir "Apvienotā saraksta" solītās pārmaiņas un "kara istaba".

Valdības darbā trūkstot drosmes un mugurkaula, vien retais valstī spējot nosaukt kaut pusi ministru, kuru kā Kariņa "ēnu" darbība lielākoties esot blāva un nepamanāma. Opozīcijas politiķis citēja publiski izskanējušo apzīmējumu, ka ministri esot kā klusas peles, kuras ložņā zem galda, uz kura "haotiski lēkā" Kariņš, kuram neesot skaidrs, pie kāda galda viņš atrodas un ka pie tā sēž arī Latvijas tauta.

Šādā situācijā LZS un ZZS loma tagad ir ļoti svarīga, un ir jāstrādā ar visaugstāko atbildību kā advokātiem nozarēm, kas netiek sadzirdētas, piemēram, atbalstot pašvaldības, kurām valsts piešķir papildu funkcijas, bet nedod papildu finansējumu, sacīja Valainis.

Pēc viņa paustā, tāpat atbalsts jāsniedz piena lopkopjiem, kuros zemkopības ministrs esot vairāk ieklausījies vien pēc tam, kad jautājumu aktualizēja ZZS.

Kā ziņots, Valainis šodien LZS kongresā tika ievēlēts par partijas priekšsēdētāju.

LZS kopā ar Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju veido politisko apvienību ZZS, kurai ir noslēgts sadarbības līgums ar partiju "Latvijai un Ventspilij".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par vectēva noslepkavošanu mazdēlam piespriež 18 gadu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa jaunam vīrietim par vectēva noslepkavošanu piespriedusi 18 gadu cietumsodu.

Sabiedrība LVM: pēdējo piecu gadu laikā pieauguši mežos atstāto atkritumu apjomi

Pēdējo piecu gadu laikā pieauguši mežos atstāto atkritumu apjomi, lielākos apjomus sasniedzot pavasara un rudens mēnešos, liecina LVM publiskotā informācija.

Sabiedrība Siliņa: Kariņš rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis

Atkāpjoties no ārlietu ministra amata, Krišjānis Kariņš (JV) rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis, ceturtdien pēc sarunas ar politiķi paziņoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Taksometru vaučeru tirdzniecību Rīgas lidostā varētu sākt aprīlī

Taksometru vaučeru tirdzniecību VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" varētu sākt aprīlī, ceturtdien preses konferencē medijiem sacīja Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Lasiet arī

Kriminālziņas Policija Lieldienu brīvdienās pastiprināti uzraudzīs sabiedrisko kārtību

Valsts policija Lieldienu brīvdienās, no piektdienas līdz pirmdienai, 1.aprīlim, pastiprināti uzraudzīs sabiedrisko kārtību un arī drošību uz autoceļiem, aģentūra LETA uzzināja policijā.

Ekonomika Nedariet to! «Swedbank» brīdina savus klientus

"Swedbank" brīdina nedot maksājumu kartes un to PIN kodus svešiem cilvēkiem.

Ekonomika Akciju cenas ASV un Eiropas biržās pārsvarā pieaug

Akciju cenas ASV un Eiropas biržās ceturtdien pārsvarā pieauga pirms Lieldienu brīvdienām.

Sports Latvijas sieviešu hokeja izlase pārbaudes spēlē tiksies ar Poliju

Latvijas sieviešu hokeja izlase šodien Rīgā aizvadīs pārbaudes spēli ar Polijas valstsvienību.