• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Eksperte: Medijpratības veicināšanai sabiedrībā svarīga ir horizontālā sadarbība

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:44, 29.03.2023


Medijpratības veicināšanai sabiedrībā svarīga ir horizontālā, nevis vertikālā sadarbība starp visām iesaistītajām pusēm, trešdien Latvijas medijpratības platformas atklāšanas pasākuma diskusijas sadaļā sacīja Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas eksperte Agnese Berga.



Viņa stāstīja, ka patlaban Latvijas mediju politikas pamatnostādnes ir izstrādes stadijā, kur pirmā projekta versija ir fināla etapā un tuvākajā laikā tiks izsūtīta visām iesaistītajām pusēm.

Berga norādīja, ka šajā dokumentā viens no virzieniem būs sabiedrības medijpratības veicināšana, taču jāņem vērā, ka politikas pamatnostādnēs medijpratība tiks skatīta vispārīgāk, nekā tas tiktu darīts, piemēram, stratēģiskā plānošanas dokumentā. Cita starpā Latvijas mediju politikas pamatnostādnēs medijpratības kontekstā izvirzīts uzdevums izprast esošo situāciju, lai noteiktu turpmākos darbības virzienus.

"Ir svarīgi veidot stratēģiju pierādījumos un faktos, balstoties uz pētījumiem, nevis tikai uz pieņēmumiem," uzsvēra Berga.

Taujāta par to, kas uzņemsies vadību medijpratības stratēģisko jautājumu risināšanā, Berga uzskaitīja, ka patlaban dokumentos iezīmēta Izglītības ministrija, Valsts kanceleja un Kultūras ministrija, tomēr sabiedrības izpratnes veicināšanā būtiska ir visu iesaistīto pušu līdzdarbība.

"Es teiktu, ka tā ir visu iesaistīto pušu sadarbība, jo dokuments neatrisinās visas problēmas, tas ir tikai palīgs, lai saprastu, kāds ir mūsu kopējais mērķis," komentēja eksperte.

Latvijas medijpratības platformu, sadarbojoties vairāk nekā 30 iesaistītajām pusēm, izveidojusi Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP). Platformas atklāšana notika trešdien.

Platformas mērķis ir radīt ilgtspējīgu vietni Latvijā, kas kalpo par zināšanu krātuvi un informācijas datubāzi, kā arī saziņas platformu medijpratības jomā, tajā regulāri izvietojot aktuālo informāciju un materiālus, kas ir saistīti ar medijpratības sekmēšanu Latvijā. Datubāze ir izveidota sadarbībā ar plašu iesaistīto pušu loku, tajā skaitā valsts iestādēm, nevalstiskajām organizācijām, akadēmiskajām institūcijām un ekspertiem.

Datubāze ikvienam iedzīvotājam ir pieejama tīmekļvietnē "datubaze.neplp.lv".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.