• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Maskavas namam» reģistrēts vēl viens liegums

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:33, 15.03.2023


Kompānijai AS "Maskavas kultūras un biznesa centrs-Maskavas nams" reģistrēts vēl viens liegums, liecina "Lursoft" publiskotā informācija.


Foto: LETA

Atbilstoši Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvaldes 2023.gada 9.marta lēmumam piemērots aizliegums "Maskavas kultūras un biznesa centram-Maskavas nams" pieteikumu izpildei par reorganizācijas, likvidācijas, valdes locekļu izslēgšanu reģistrāciju komercreģistrā.

"Lursoft" atgādina, ka kompānijai jau kopš pagājušā gada septembra beigām ir vēl viens aktīvs VID piemērots liegums, kas nosaka aizliegumu komercķīlu reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai komercķīlu reģistrā. Vienlaikus "Maskavas kultūras un biznesa centram-Maskavas nams" gan nav reģistrēta neviena komercķīla.

Tāpat "Lursoft" atzīmē, ka Marijas ielā 7, Rīgā esošajai kompānijai "Maskavas kultūras un biznesa centrs-Maskavas nams" šogad 10.martā bija reģistrēts 13 220 eiro nodokļu parāds.

Vienlaikus "Lursoft" min, ka naudas atmazgāšanas novēršanas (AML) izziņā redzams, ka gan Zemesgrāmatā, gan arī Uzņēmumu reģistrā pret "Maskavas kultūras un biznesa centru-Maskavas nams" ir vērstas sankcijas, jo tā faktiskais kontrolētājs ir Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Lursoft" arī piebilst, ka kompānijas "Maskavas kultūras un biznesa centrs-Maskavas nams" juridiskajā adresē Marijas ielā 7 ir reģistrētas kopumā 14 organizācijas un uzņēmumi. To vidū, piemēram, Krievu Biljarda federācija, Krievu savienība Latvijā, Latvijas mazākumtautību biedrību apvienība "Sadraudzība" un citas.

Jau vēstīts, ka Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA) februāra beigās vērsies Saeimas Nacionālās drošības komisijā ar aicinājumu rast risinājumu, lai nacionalizētu Rīgā esošo "Maskavas namu". Vicemērs pauda pārliecību, ka šāda rīcība būtu nacionālās drošības interesēs, ņemot vērā, ka "tas vienmēr kalpojis kā Krievijas Federācijas aktivitāšu atbalsta punkts Latvijā".

Ratnieks iepriekš vērsās Valsts drošības dienestā (VVD) ar lūgumu sniegt vērtējumu par šī īpašuma nozīmi Latvijas drošībai. VDD deputātam esot sniedzis apliecinājumu, ka "Maskavas nams" kopš dibināšanas ir darbojies kā atbalsta punkts dažādām Krievijas īstenotām un pret Latvijas interesēm vērstām ietekmes aktivitātēm.

Aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija liecina, ka "Maskavas nams" Latvijas galvaspilsētā tika atklāts 2004.gada maija beigās.

Par godu Maskavas nama atklāšanai Rīgā notika Maskavas dienas un Rīgā vizītē ieradās toreizējais Krievijas galvaspilsētas mērs Juris Lužkovs. Pasākumos piedalījās toreizējais Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs (LSDSP).

Pēc Krievijas plaša mēroga iebrukuma Ukrainā Latvijas Tieslietu ministrija nolēma iesaldēt "Maskavas nama" aktīvus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par vectēva noslepkavošanu mazdēlam piespriež 18 gadu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa jaunam vīrietim par vectēva noslepkavošanu piespriedusi 18 gadu cietumsodu.

Sabiedrība LVM: pēdējo piecu gadu laikā pieauguši mežos atstāto atkritumu apjomi

Pēdējo piecu gadu laikā pieauguši mežos atstāto atkritumu apjomi, lielākos apjomus sasniedzot pavasara un rudens mēnešos, liecina LVM publiskotā informācija.

Sabiedrība Siliņa: Kariņš rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis

Atkāpjoties no ārlietu ministra amata, Krišjānis Kariņš (JV) rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis, ceturtdien pēc sarunas ar politiķi paziņoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Taksometru vaučeru tirdzniecību Rīgas lidostā varētu sākt aprīlī

Taksometru vaučeru tirdzniecību VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" varētu sākt aprīlī, ceturtdien preses konferencē medijiem sacīja Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Lasiet arī

Ekonomika Valdība aicina uzņēmējus pārorientēt biznesu no Krievijas uz citām valstīm

Valdība ir gatava palīdzēt uzņēmējiem pārorientēt biznesu no Krievijas un Baltkrievijas uz citām valstīm, tā šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču apgalvoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Ekonomists: jāpārstāj izplatīt Krievijas naratīvs par sankciju neefektivitāti

Mediju telpā jāpārstāj izplatīt Krievijas naratīvs par piemēroto sankciju neefektivitāti, šodien starptautiskajā konferencē "Efektīvas sankcijas: mērķi 2024.gadam" norādīja Kijivas Ekonomikas augstskolas vecākais ekonomists Bendžamins Hilgenstoks.

Sabiedrība ES sūtnis: sankciju ietekme uz Krievijas ekonomiku ir acīmredzama

Saistībā ar iebrukumu Ukrainā pret Krieviju noteikto sankciju ietekme ir acīmredzama un turpmāk šī ietekme būs arvien jūtamāka, šodien starptautiskajā konferencē "Efektīvas sankcijas: mērķi 2024.gadam" šādu vērtējumu pauda Eiropas Savienības (ES) sūtnis sankciju jautājumos Deivids O'Salivans.

Pasaule ES atceļ sankcijas «Yandex» dibinātājam Voložam

Eiropas Savienība (ES) atcēlusi sankcijas vairākiem cilvēkiem, tostarp informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "Yandex" dibinātājam Arkādijam Voložam, liecina bloka publiskotā oficiālā informācija.