• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Taromātos labdarības mērķiem saziedoti 68 500 eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 19:55, 12.03.2023


Ziedošanas iniciatīvas "Ziedo savu depozītu" ietvaros Latvijas iedzīvotāji taromātos labdarībai līdz šim ir novirzījuši 68 500 eiro, aģentūru LETA informēja SIA "Depozīta iepakojuma operators" (DIO) pārstāvji.


Foto: LETA

Tostarp 29 455 eiro iedzīvotāji ziedojuši Ukrainas bērnu atbalstam, 25 345 eiro ziedoti dzīvnieku patversmēm, bet 13 700 eiro - trūcīgiem Latvijas sirmgalvjiem.

LETA jau vēstīja, ka no pagājušā gada 8.decembra DIO sadarbībā ar labdarības organizāciju "Ziedot.lv" īsteno ziedošanas iniciatīvu "Ziedo savu depozītu", kurā var ziedot depozīta maksu par nodotajiem dzērienu iepakojumiem vairāk nekā 1000 taromātos visā Latvijā. Depozīta maksu iespējams novirzīt trim dažādām labdarības iniciatīvām - Ukrainas bēgļu bērniem Latvijā, trūcīgiem senioriem un arī dzīvnieku patversmēm visā Latvijā.

Tāpat vēstīts, ka 2022.gada 1.februārī Latvijā darbību sāka depozīta sistēma dzērienu iepakojumiem. Valsts vides dienests konkursā dzērienu iepakojumu depozīta sistēmu uz septiņiem gadiem nolēma uzticēt DIO.

Līdz šā gada 1.janvārim depozīta sistēmā varēja nodot stikla, PET un metāla bezalkoholisko, visu veidu alus un citu alkoholisko (zem 6%) dzērienu iepakojumus. Savukārt kopš 2023.gada depozīta sistēmā var nodot arī sīrupa un alkoholisko kokteiļu, kas veidoti uz spirta bāzes (ar alkohola saturu līdz 15%), stikla, plastmasas (PET) un skārdeņu iepakojumus, kā arī visu veidu alkoholiskos dzērienus PET pudelēs vai skārdenēs, kas ir marķēti ar Latvijas depozīta zīmi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Tuvākajās dienās laiks kļūs vasarīgi silts

Šīs nedēļas nogalē un nākamās nedēļas sākumā gaiss Latvijā kļūs arvien siltāks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Piektdien gaiss iesils līdz +13 grādiem un daudzviet īslaicīgi līs

Piektdien Latvijā, starp mākoņiem spīdot saulei, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +8..+13 grādiem.

Sabiedrība Karavīri apguvuši dronu operatora specialitāti

Aizsardzības ministrija aicina jauniešus līdz šī gada 15.jūnijam brīvprātīgi pieteikties valsts aizsardzības dienestam.

Sabiedrība Piektdien uzspīdēs saule un vietām īslaicīgi līs

Piektdien Latvijā būs mazāk mākoņu un nokrišņu nekā ceturtdien, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Ekonomika Bitcoin kurss pārsniedz 72 000 dolāru

Kriptovalūtas "Bitcoin" kurss pirmdien atkal uzstādījis jaunu rekordu, pirmo reizi pārsniedzot 72 000 ASV dolāru robežu.

Ekonomika Vienojas pārdalīt 663 miljonus eiro no ES fondiem

Eiropas Savienības (ES) fondu tematiskās komiteja atbalstījusi rosināto finanšu investīciju pārdali 662,8 miljonu eiro apmērā, saglabājot katras ministrijas kopējā investīciju portfeļa apjomu, tādējādi novēršot iepriekš izskanējušos fondu finansējuma riskus, informē Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.

Sabiedrība Latvijā 32% iedzīvotāju regulāri finansiāli atbalsta tuviniekus

Latvijā 32% iedzīvotāju regulāri sniedz finansiālu palīdzību ģimenes locekļiem, draugiem vai paziņām, taču salīdzinājumā ar gadu iepriekš ir pieaudzis to cilvēku īpatsvars, kuri vairs nevar sniegt atbalstu līdzšinējā apmērā, informē bankas "Citadele" pārstāvji, atsaucoties uz 2023. un 2024.gada janvārī veiktajām Baltijas iedzīvotāju aptaujām.

Ekonomika Vidējā bruto darba alga pērn Latvijā pieaugusi par 11,9%

Latvijā pagājušajā gadā vidējā bruto darba samaksa jeb darba samaksa pirms nodokļiem par pilnas slodzes darbu bija 1537 eiro, kas ir par 11,9% jeb 164 eiro vairāk nekā 2022.gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.