• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bartaševičs, Klementjevs, Ivanova un Bartkeviča veidos jaunu politisko spēku

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 19:41, 08.02.2023


No partijas "Saskaņa" izslēgtais Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs, kā arī līdzšinējie "Saskaņas" biedri Andrejs Klementjevs, Jekaterina Ivanova un Karina Bartkeviča izplatījuši paziņojumu par jauna politiskā spēka veidošanu.


Aleksandrs Bartaševičs .
Foto: LETA

Viņi grasoties veidot kreisi centrisku politisku partiju, kas "konsekventi aizstāvēs visas Latvijas iedzīvotāju intereses, nešķirojot "savējos" un "svešiniekos", turpinot aktīvi iestāties par sociālekonomiskajām, kultūras, valodas un reliģiskajām tiesībām".

"Mums, SDP "Saskaņa" Rēzeknes valstspilsētas, Rēzeknes un Ludzas novadu teritoriālo nodaļu biedriem, pašreizējā situācija ir pilnīgi nepieņemama. Tāpēc mēs paziņojam par neuzticēšanos partijas vadībai un izstājamies no SDP "Saskaņa"", teikts iniciatīvas grupas paziņojumā.

Tagad tikšot gatavota partijas programma, lai aprīlī sanāktu uz dibināšanas kongresu.

Paziņojumu parakstījuši kopumā seši no astoņiem Rēzeknes pilsētas domes deputātiem, visi seši Rēzeknes novada un viena Ludzas novada deputāte, kas ievēlēti no "Saskaņas" saraksta.

Jau ziņots, ka pēc Rēzeknes mēra Bartaševiča izslēgšanas no "Saskaņas" partiju nolēmuši pamest vēl ap 120 biedri no Rēzeknes pilsētas un novada un Ludzas novada, vēstīja Latvijas Televīzija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kariņš nolēmis atkāpties no ārlietu ministra amata

ijušais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien pēc tikšanās ar pašreizējo premjeri Eviku Siliņu (JV) paziņoja, ka nolēmis atkāpties no ārlietu ministra amata.

Sabiedrība Augusi sabiedrības tolerance pret cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem

Pēdējos gados ir augusi Latvijas sabiedrības tolerance pret cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem un pašlaik vairāk nekā 74% Latvijas iedzīvotāju būtu gatavi uztvert cilvēkus ar garīga rakstura traucējumiem kā kaimiņus vai kolēģus, liecina Labklājības ministrijas (LM) veiktais pētījums par iedzīvotāju informētību un izpratni par deinstitucionalizācijas procesu.

Sabiedrība Nesāks kriminālprocesu saistībā ar ES fondu zaudēšanu PSKUS ēkas projektā

Ģenerālprokuratūra, noslēdzot pārbaudi, nolēmusi nesākt kriminālprocesu saistībā ar Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējuma zaudēšanu VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas" (PSKUS) ēkas projektā.

Sabiedrība Politologs: Kariņa lidojumu skandālā reālākais iznākums būtu viņa demisija

Bijušā Ministru prezidenta, pašreizējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) avioreisu skandālā reālākais iznākums būtu viņa demisija, taču tam vajadzēja notikt jau laicīgi, un tādā gadījumā "Jaunā vienotība" (JV) tagad būtu daudz labākā pozīcijā, intervijā Latvijas Radio sacīja politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Lasiet arī

Sabiedrība Smiltēns uzteic Rinkēviču par risinājumu prasīšanu partijām

Pozitīvi vērtējama Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča pieeja gaidāmajās konsultācijās ar Saeimas partiju frakcijām, prasot risinājumus ekonomikas, valsts drošības un citos jautājumos, aģentūrai LETA uzsvēra "Apvienotā saraksta" (AS) politiķis, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.

Sabiedrība Populārāko partiju vidū LPV kritums par divām pozīcijām. Kas ir līderi?

Jūlijā līdera pozīcijas saglabājusi partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV), par kuru gatavi balsot 12,6% iedzīvotāju un, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, partijai ir neliels popularitātes pieaugums, liecina SKDS pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veidotie partiju reitingi.

Sabiedrība Kādreizējā Saeimas deputāte Čigāne nolēmusi izstāties no Vienotības

Kādreizējā Saeimas deputāte Lolita Čigāne nolēmusi izstāties no partijas "Vienotība".

Sabiedrība Partija "Katram un katrai» maina nosaukumu uz "Platforma 21»

Svētdien notikušajā kongresā nolemts, ka partijas "Katram un katrai" nosaukums turpmāk būs "Platforma 21", aģentūrai LETA sacīja partijas valdes locekle Karīna Sprūde.