• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Notiks Eco Baltia vebinārs par obligāciju publisko piedāvājumu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 04:50, 07.02.2023


Šodien notiks vides resursu apsaimniekošanas uzņēmumu grupas "Eco Baltia" organizētais vebinārs, kurā investoriem būs iespēja uzdot un saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem saistībā ar uzņēmuma pirmo nenodrošināto trīs gadu obligāciju publisko piedāvājumu, informēja kompānijā.

Vebinārs notiks plkst.14. tiešsaistes platformā "Zoom".

Vebinārā ar "Eco Baltia" darbību, biznesa segmentiem, izaugsmes stāstu iepazīstinās "Eco Baltia" valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs un valdes locekle un finanšu direktore Santa Spūle. Savukārt par obligāciju publiskā piedāvājuma detaļām sīkāk pastāstīs emisijas organizētāja "Luminor Banka" Finanšu tirgus klientu nodaļas vadītājs Gints Belēvičs.

"Eco Baltia" 2.februārī sāka savu pirmo nenodrošināto obligāciju publisko piedāvājumu.

Emisijā plānots izlaist fiksētas likmes obligācijas vērtībā līdz astoņiem miljoniem eiro. Piedāvājuma periods ilgs līdz 10.februārim.

Obligāciju dzēšanas termiņš būs līdz trīs gadiem, bet emitentam ir paredzētas tiesības tās dzēst pirms termiņa - pēc diviem gadiem. Obligācijām plānota fiksēta procentu likme visam periodam, kas tiks noteikta parakstīšanās perioda beigās robežās no 8% līdz 9%.

Obligācijām varēs parakstīties kvalificētie un privātie ieguldītāji Latvijā un Lietuvā. Vienas obligācijas nominālvērtība ir 1000 eiro ar minimālo parakstīšanās summu 10 000 eiro.

Obligāciju emisijā piesaistītais finansējums tiks izmantots grupas attīstības projektiem ar mērķi paplašināties un veicināt aprites ekonomikas ieviešanu starptautiskā līmenī.

Lai parakstītos uz obligācijām, privātajam ieguldītājam Latvijā vai Lietuvā ir jābūt vērtspapīru kontam finanšu iestādē, kas ir "Nasdaq Riga" biedrs vai kurai ir atbilstošās vienošanās ar "Nasdaq Riga" biedru. Savukārt kvalificētie ieguldītāji var parakstīties uz obligācijām ar emisijas organizētāja - "Luminor Bank" - starpniecību vai ar jebkuras citas finanšu iestādes starpniecību, kas ir "Nasdaq CSD" dalībniece un piedalās "Nasdaq CSD" Latvijas Vērstpapīru norēķinu sistēmā vai kurai ir netieša piekļuve "Nasdaq CSD" Latvijas Vērstpapīru norēķinu sistēmai.

Obligācijas sešu mēnešu laikā pēc emisijas ir plānots iekļaut biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

"Eco Baltia" obligāciju emisijas procesa organizētājs ir "Luminor Bank", sertificētais konsultants ir advokātu birojs "TGS Baltic", savukārt obligacionāru pārstāvja lomu pilda zvērinātu advokātu birojs "Eversheds Sutherland Bitāns".

Jau vēstīts, ka "Eco Baltia" koncerna apgrozījums 2021.gadā bija 120,02 miljoni eiro, kas ir par 60,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus koncerna peļņa pieauga vairākkārtīgi un bija 9,046 miljoni eiro. Grupas vadošie uzņēmumi ir AS "PET Baltija", SIA "Eco Baltia vide", AS "Latvijas zaļais punkts", SIA "Nordic Plast", Siguldas pilsētas SIA "Jumis", Čehijas "Tesil Fibres" un Lietuvas "Ecoservice".

"Eco Baltia" akcionāri, pēc kompānijā vēstītā, ir fonda "INVL Baltic Sea Growth Fund" meitassabiedrība Lietuvas "BSGF Salvus" (52,81%), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%) un uzņēmuma vadība (16,68%).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.