Čiekurkalns piedāvā renovētus īres mājokļus par saprātīgām cenām (FOTO)

Sabiedrība
EKSKLUZĪVI! 13:40, 06.02.2023 0

Čiekurkalna pievārtē, blakus dzelzceļa sliedēm, drīzumā sāksies dzīvojamā kompleksa būvniecība un vecā bruģa seguma rekonstrukcija, atzīmēja vs.lv korespondents.

 
Foto: vs.lv

Šis Rīgas vēsturiskais rajons 2023. gada sākumā tika atzīts par vienu no labākajiem galvaspilsētā - līdzās Mežciemam, Zolitūdei un Āgenskalnam. Taču Rīgas domes Attīstības komitejas aptaujā novērtēts nevis objektīvais pilsētas nomales infrastruktūras stāvoklis, bet gan subjektīvais “laimes līmenis”.

Laimīgs Čiekurkalnā var būt jauns cilvēks vai neliela ģimene, kas atradīs mitekli "studijā", kas veidota 19. gadsimta koka mājā. Šāds 1-istabas mājoklis maksās, neskaitot komunālos maksājumus, 180, 160 vai pat 150 eiro mēnesī, liecina dati no nekustamā īpašuma īres sludinājumu portāliem.

Pamatā mājokļi šajās ēkās tiek apsildīti ar malku, kas ļauj mainīt temperatūras režīmu pašreizējā ne pārāk aukstajā ziemā, kā arī netērēt pārmērīgi naudu apkurei. Cenšoties padarīt savas vecās koka mājas pievilcīgākas, to īpašnieki veic ārējo apdari ar svaigiem dēļiem. Līdztekus tam vs.lv novēroja aktīvus iekšdarbus pirms un pēc Pirmā pasaules kara celtajās mūra ēkās, kas atrodas Čekurkalna šķērsielās.

Dzelzceļa sliežu šķērsošanas problēma arī ir pavirzījusies uz priekšu. Valsts akciju sabiedrība "Latvijas dzelzceļš" (LDz) 2023. gada janvārī uzsāka diskusiju ar čiekurkalniešiem par pazemes gājēju un velosipēdistu tuneļa būvniecību pie tagadējās Čiekurkalna dzelzceļa stacijas, kas atklāta 1889. gadā.

Voldemārs Burkevics (teksts un foto)


Drīzumā šeit tiks uzklāts jauns ceļa segums, liecina informācijas stends.
Foto: vs.lv

Privātīpašnieki remontē un rekonstruē koka un akmens ēkas.
Foto: vs.lv

Foto: vs.lv
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ēka var sagrūt: Ogrē daudzīvokļu mājas iedzīvotājiem jāatstāj dzīvokļi

Ogrē Draudzības ielas 4 daudzīvokļu ēkas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi ēkas bīstamības dēļ, apstiprināja pašvaldībā.

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Sabiedrība Otrdienas rītā iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte

Otrdienas rītā vilciena tehnisku iemeslu dēļ iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte, tviterī informē AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas pašvaldība izsludinājusi iepirkumu pieturvietu nojumju iegādei

Rīgas pašvaldība izsludinājusi iepirkumu sabiedriskā transporta pieturvietu nojumju iegādei pašvaldības vajadzībām.

Ekonomika Rīgā sāks uzstādīt pirmos jauna dizaina ielu tirdzniecības moduļus

Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrs no 22.aprīļa līdz 28. aprīlim sāks uzstādīt pirmos jauna dizaina ielu tirdzniecības moduļus pašvaldības iekārtotajās ielu tirdzniecības vietās.

Ekonomika Izsludina 210 miljonus eiro vērto Rīgas ielu uzturēšanas konkursu

Izsludināts atklāts konkurss par Rīgas transporta būvju ikdienas uzturēšanu no 2024.gada līdz 2029.gadam. Iepirkuma pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 14.maija plkst.10.

Sabiedrība «Rīgas mežu» centrālo biroju plāno pārcelt uz Āgenskalnu

Pašvaldības SIA "Rīgas meži" biroju plānots pārcelt uz Āgenskalnā esošo bijušās Rīgas 14.vidusskolas ēku.