Notiks diskusija par finanšu grūtību identificēšanu un risināšanu iedzīvotājiem un uzņēmējiem

Sabiedrība
LETA 05:24, 27.01.2023 0

Šodien plkst.12 norisināsies Tieslietu ministrijas (TM) organizētā tiešsaistes diskusija "Cilvēki un uzņēmumi finanšu grūtībās - kā orientēties risinājumos?" par pēdējo gadu makroekonomikas notikumu ietekmi uz iedzīvotāju un uzņēmēju maksātspēju, finanšu grūtībām un risinājumiem, informēja ministrijā.



Diskusijā piedalīsies TM valsts sekretārs Mihails Papsujevičs, SIA "PricewaterhouseCoopers" Vadošā partnere Latvijā Zlata Elksniņa-Zaščirinska, Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktore Baiba Vītoliņa, Latvijas Bankas Finanšu pratības daļas vadītāja Aija Brikše un Latvijas Maksātnespējas procesa administratoru asociācijas valdes locekle Ieva Broka.

Diskusijā tiks pārrunāts, kā pašreizējie ģeopolitiskie un makroekonomikas notikumi ietekmēs iedzīvotāju un uzņēmēju maksātspēju un kādi informācijas avoti par finanšu grūtību atrisināšanu pašreiz ir pieejami Latvijas iedzīvotājiem. Tāpat arī TM informēs, kādus risinājumus ir ierosināts ieviest projekta "Informācijas avotu izstrāde finansiālo grūtību apzināšanai un atrisināšanai" rezultātā un kā tie varētu palīdzēt privātpersonām un uzņēmējiem nenonākt finanšu grūtībās vai efektīvi tās atrisināt.

Aptuveni trešdaļa Latvijas iedzīvotāju un uzņēmēju pēdējo piecu gadu laikā ir meklējuši ar finanšu grūtībām saistītu informāciju, liecina "PricewaterhouseCoopers" socioloģiskā pētījuma dati. Paredzams, ka pēdējo makroekonomikas notikumu ietekmē tendence meklēt informāciju par finanšu grūtībām pieaugs.

TM ir apzinājusi, ka nepieciešams uzlabot gan iedzīvotāju, gan uzņēmēju izpratni par risinājumiem un pieejamo atbalstu sarežģītās finanšu situācijās. Sabiedrības informētība, finanšu pratība un izpratne par finanšu grūtību risināšanu ir svarīga, lai pēc iespējas veiksmīgāk pārvarētu ekonomikas izaicinājumus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.