• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sasolītā Jaunlatvija ir rezervāts, kur drīkst būvēt tikai vienu māju

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 22:09, 22.01.2023


Krimināllietā iesaistītā uzņēmēja Ernesta Rieksta solītā "Jaunlatvija" ir rezervāts, kur drīkst būvēt tikai vienu māju, svētdienas vakarā vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".



Rieksta virzītais projekts "Jaunlatvija" jau ir policijas redzeslokā, savukārt patērētāju tiesību aizstāvji brīdinājuši par krāpšanas riskiem.

"Nekā personīga" ziņo, ka Rieksts tautiešus aicina "samesties", lai nopirktu tropisku salu un tur dibinātu jaunu valsti - "Jaunlatviju".

Vatuvara ietilpst Fidži teritorijā. Tās diametrs ir trīs kilometri, bet lielu daļu teritorijas aizņem neaktīva vulkāna kore. Kopā ar vēl trim blakus esošām salām Vatuvara pieder briļļu zīmola "Oakley" īpašniekam Džiemsam Dženardam. Viņš arhipelāgā izveidojis ekskluzīvu kūrortu, norāda "Nekā personīga".

Tagad viss salu komplekss tiek pārdots par 155 miljoniem dolāru. Vatuvara viena pati novērtēta 55 miljonu vērtībā. Aģents, kas nodarbojas ar kūrorta pārdošanu, ir uzņēmums "Vladi Pivate Islands". Par Riekstu uzņēmumā nekas nav dzirdēts. Arī par plānu uz salas izmitināt tūkstošiem cilvēku - nē.

Vatuvara salu nevar sadalīt un pārdot zemesgabalos. Uz salas atrodas arī dabas aizsardzības liegums. Uz salas drīkst būvēt tikai vienu ēku. Pārdošanā ir visa sala, nevis atsevišķi zemes gabali, norāda uzņēmums "Vladi Pivate Islands".

Vienlaikus Rieksts jebkādas bažas noraida. "Īsumā - ir uzņēmumi, ir lobijkompānijas, ir advokāti, ar ko mēs runājam. To visu var mainīt, jo viņiem šādas salas ir vairāk nekā 800," uz raidījuma jautājumu, vai šķēršļus neradīs noteiktie ierobežojumi, saka Rieksts.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka vietnē "jaunlatvija.com" norādīts, ka projekta autors ir Rieksts, kuram esot "18 gadu pieredze nekustamo īpašumu un investīciju jomā, astoņu gadu pieredze tūrisma jomā. Projekts piedāvā iespēju iegādāties īpašumus salā Fidži Republikā.

Vietnē teikts, ka salu plānots veidot kā vietu, kur inovatīvos veidos tiks izveidota jauna, labākā pasaules versija, izskaužot ierastās sistēmas visu lieko un novecojušo. Uz salas atšķiršoties viss no ierastās pasaules - arhitektūra, interjers, politika, vide, augi, dzīvnieki cilvēki, attieksme, reliģija.

"Salas lokācija būs diezgan tālu okeānā, kur ir vistīrākais gaiss un tuvākais kontinents atradīsies vismaz 3000 kilometri. Vatu Vara ir Fidži sala Lau salas grupas ziemeļrietumu sektorā. Salas 305 metrus augstā virsotnes pamatnē ir 3 kilometru diametrs, un virsotnes formas dēļ to sauc par "Cepuru salu", " teikts mājaslapā.

Zemes gabals maksājot sākot no 1380 eiro, mikromājas sākot no 2800 eiro, bet vēl 500 eiro jātērē uzstādīšanai.

Projekta autori arī sociālajos tīklos sūdzas, ka pēdējā laikā Latvijas "prese" izplatot daudz dezinformācijas par "Jaunlatviju", lai nomelnotu šo cēlo projektu, kurš vieno visu latvju tautu."

Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai nolēma saukt pie kriminālatbildības Riekstu un Andreju Gaili kriminālprocesā par traģisko ugunsgrēku nelegālajā hostelī Rīgā, Merķeļa ielā, kurā bojā gāja deviņi cilvēki. Patlaban lieta vēl nav nodota tiesai.

Traģiskajā ugunsgrēkā bojā gāja deviņas personas, kas bija Latvijas valstspiederīgie.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Riekstam savulaik piederējuši vairāki uzņēmumi, kas gan ir jau likvidēti. Patlaban dati neuzrāda viņa saistību ar piederošiem uzņēmumiem vai darbošanos uzņēmumu valdēs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Līdz ar vasarīgu siltumu Lieldienās iespējams pērkona negaiss

Atbilstoši pašreizējām prognozēm gan Pirmajās, gan Otrajās Lieldienās gaisa temperatūra Latvijā sasniegs +20 grādus un vietām dārdēs pērkons.

Sabiedrība Plānota Siliņas un Kariņa tikšanās par lidojumu skandālu

Šodien plānota Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) tikšanās ar bijušo premjeru, pašreizējo ārlietu ministru Krišjāni Kariņu (JV) par situāciju saistībā ar privāto avioreisu skandālu.

Sabiedrība Tas jūs pārsteigs: ko var redzēt daudzfunkcionālajā centrā Smiltenē (+VIDEO)

"Šis ir pagrieziena punkts mūsu sabiedrības viedokļa izmaiņā".

Sabiedrība Aicina ieplānot papildu laiku ceļā, braucot uz Kurzemes pusi

Dodoties uz Kurzemes pusi, autovadītājiem jārēķinās, ka tur vairākos ceļu posmos jau ir sākušies būvdarbi un ieviesti satiksmes ierobežojumi, tāpēc vajadzētu ieplānot papildu laiku ceļā, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Lasiet arī

Pasaule Ukraina naktī notriekusi 26 krievu lidrobotus

Ukrainas pretgaisa aizsardzība aizvadītajā naktī notriekusi 26 lidrobotus, ko Krievija raidīja uz mērķiem Ukrainā, ceturtdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Ekonomika «Lufthansa» panāk vienošanos ar darbiniekiem par algu palielināšanu

Vācijas nacionālā aviokompānija "Lufthansa" un arodbiedrība "Verdi" trešdien paziņoja, ka panākušas vienošanos par virszemes apkalpošanas darbinieku algu palielināšanu, tādējādi novēršot draudus par jauna streika rīkošanu Lieldienu brīvdienās.

Sabiedrība Politologs: Kariņa lidojumu skandālā reālākais iznākums būtu viņa demisija

Bijušā Ministru prezidenta, pašreizējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) avioreisu skandālā reālākais iznākums būtu viņa demisija, taču tam vajadzēja notikt jau laicīgi, un tādā gadījumā "Jaunā vienotība" (JV) tagad būtu daudz labākā pozīcijā, intervijā Latvijas Radio sacīja politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Sabiedrība Makrons vēlas jaunu un atbildīgāku ES un «Mercosur» tirdzniecības vienošanos

Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien vizītē Brazīlijā noraidījis plānoto brīvās tirdzniecības nolīgumu starp Eiropas Savienību (ES) un Dienvidamerikas ekonomisko aliansi "Mercosur" tā pašreizējā formā.