Pie Saeimas nama pieminēs 1991.gada janvāra barikādes

Sabiedrība
LETA 02:50, 20.01.2023 0

Šodien, 20.janvārī, atceroties 1991.gada janvāra barikāžu notikumus, pie Saeimas nama plkst.16 tiks iedegts atmiņu ugunskurs, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.



Tradicionāli pie Saeimas nama pulcēsies barikāžu laikā strādājošie žurnālisti, kuri atspoguļoja tautas nevardarbīgo pretošanos un informāciju par vēsturiskajās janvāra dienās notiekošo nodrošināja gan pašu mājās, gan ārzemēs.

Pasākumā piedalīties aicināti tolaik radio, televīzijā un drukātajā presē strādājošie, kino ļaudis, kā arī Augstākās padomes Preses centra darbinieki. Pasākumu ar savu klātbūtni pagodinās arī bijušie Augstākās padomes deputāti.

Atceres pasākums par godu 1991.gada janvāra notikumiem turpināsies Saeimas nama Sarkanajā zālē, kur barikāžu žurnālistus uzrunās Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

Tematiski pasākums šogad būs veltīts barikāžu fenomena transformācijai vēsturiskajās atmiņās, un to moderēs Atmodas laika līderis Dainis Īvāns. Kā arī tiks demonstrēti spēlfilmas ''Janvāris'' fragmenti, un klātesošos uzrunās filmas režisors Viesturs Kairišs un dokumentālists Zigurds Vidiņš, kura uzņemtie vēsturiskie kadri iekļauti spēlfilmā.

Svinīgs pasākums barikāžu laika žurnālistiem ir parlamenta tradīcija, kas iedibināta 8.Saeimas laikā, norāda Saeimas Preses dienesta pārstāvji.

Saeimas priekšsēdētājs, Prezidija locekļi un deputāti piedalīsies arī citos 1991.gada janvāra barikāžu aizstāvju atceres dienai veltītajos pasākumos, tostarp Saeimas priekšsēdētājs Smiltēns iedegs piemiņas ugunskuru Doma laukumā. Šajā dienā deputāti arī noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietās Bastejkalnā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Opozicija vēlas, lai debates notiek tikai valsts valodā

Opozīcijā esošie "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) sagatavojuši grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas liegtu rīkot priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Sabiedrība Āgenskalna tirgū gaidāms īpašs pasākums - Ukrainas diena!

Latvijā dzīvojošie ukraiņi aicinās kopā gatavot, dziedāt, dejot un piedalīties dažādās radošajās darbnīcās.

Sabiedrība Aiztur divas personas aizdomās par informācijas vākšanu un nodošanu Krievijai

Kā liecina Valsts drošības dienesta izmeklēšanas laikā iegūtā informācija, personas nelikumīgi vāca un Krievijas specdienestiem nodeva neizpaužamas ziņas.

Lasiet arī