Ministru prezidents varēs izveidot MK tematisko komiteju

Sabiedrība
LETA 16:50, 17.01.2023 0

Valdība otrdien apstiprināja tiesību akta projektu, kas paredz, ka Ministru prezidents ar rīkojumu var izveidot Ministru kabineta (MK) tematisko komiteju, lai nodrošinātu sistemātisku un plānotu darbu noteiktā jomā, kā arī koordinētu un risinātu dažādus starpnozaru jautājumus.

 
Foto: LETA

Ministru prezidentam rīkojumā jānosaka apspriežamā joma un veicamie uzdevumi. MK tematiskās komitejas darbība paredzēta līdz konkrētā MK darbības laika beigām vai līdz noteikto uzdevumu pilnīgai izpildei.

Kā norāda Valsts kancelejā (VK), tiesību akta projekts izstrādāts, lai izpildītu Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītā MK deklarācijā iecerēto darbību, kas paredz, ka tiks stiprināta valdības stratēģiskās vadības un koordinācijas kapacitāte, ieviešot elastīgu starpnozaru jautājumu risināšanas pieeju. Lai palielinātu MK darbības efektivitāti starpnozaru jautājumu risināšanā, paredzēts izveidot vairākas MK komitejas, kuras vada Ministru prezidents vai nozīmēts ministrs.

Ministru kabineta tematiskajās komitejās piedalīsies ministru kabineta locekļi vai cita attiecīgā ministra deleģēta politiski atbildīga amatpersona.

Organizatoriskie jautājumi tiek noteikti Ministru prezidenta rīkojumā, ar kuru tiek izveidota MK tematiskā komiteja. Plānots, ka Ministru kabineta tematiskās komitejas notiks trešdienās. Sekretariāta funkcijas veiks VK.

MK tematisko komiteju lēmumi netiek publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Pamatojoties uz MK tematisko komiteju lēmumiem var tikt sagatavoti tiesību akti, kuri tiek izskatīti MK sēdē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Lasiet arī

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.