• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Višņakova iecelšanu RAKUS valdes priekšsēdētāja amatā, Meņģelone nenožēlo

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:28, 16.01.2023


Lēmums par Alekseja Višņakova iecelšanu Rīgas Austrumu klīniskās universitātes (RAKUS) priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja amatā ir pareizs, norādījusi veselības ministre Līga Meņģelsone.


Foto: LETA

Višņakovs iecelšanas brīdī bija arī Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" Meņģelsone teica, ka šāds lēmums ir labs un pareizs. Viņa atgādināja, ka Višņakovs ir pieredzējis ārsts.

"Jādod viņam iespēja un laiks," viņa piebilda.

Višņakovs amatā stājās no 9.janvāra, lai nodrošinātu slimnīcai būtisku procesu virzību un norisi, svarīgu lēmumu pēctecību, kā arī, lai aktīvi iesaistītos dažādu sistēmisku problēmu identificēšanā un risinājumu rašanai - stacionāra "Latvijas Onkoloģijas centrs" darbības turpmākai nodrošināšanai un uzlabošanai.

Kā ziņots, RAKUS bija pagarinājusi pieteikšanos uz valdes priekšsēdētāja amatu līdz 25.novembrim. Slimnīcas padomes loceklis Valts Ābols iepriekš pauda vērtējumu, ka interese par RAKUS valdes priekšsēdētāja amatu ir zemāka nekā vēlētos.

Kopumā amata pretendentu izvērtēšanas komisijabija saņēmusi 25 pieteikumus, no kuriem tikai puse atzīta par atbilstošiem valdes priekšsēdētāja amatam izvirzītajām kvalifikācijas prasībām.

Līdz šim RAKUS valdes priekšsēdētājs bija Paeglītis, kurš amatā stājās 2018.gada sākumā. Šī gada sākumā beidzas Paeglīša piecu gadu pilnvaru termiņš. Viņš jau iepriekš paziņoja, ka nekandidēs uz nākamo pilnvaru termiņu šajā amatā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.