• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


IZM prezentēs pētījumu par zinātnes patēriņu un līdzdalību Latvijā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:22, 16.01.2023


19.janvārī plkst.10 izglītības un zinātnes ministrija (IZM) prezentēs pētījuma "Zinātnes patēriņa un līdzdalības izpēte" rezultātus, informē IZM.


Publicitātes foto.

2022.gada pētījuma mērķis bija noskaidrot un raksturot Latvijas iedzīvotāju zinātnes satura patēriņa un līdzdalības aktivitātes, sniedzot detalizētu raksturojumu par Latvijas iedzīvotāju attieksmi pret zinātni, zināšanām un izglītību kā vērtībām, kā arī interesi par zinātni un informētību par zinātnes sasniegumiem.

Pētījumā arī sniegts raksturojums par jauniešu kā esošās un nākotnes zinātnes auditorijas iesaistes mehānismiem un galvenajiem izaicinājumiem.

Šis ir trešais atkārtotais pētījums, kurā analizēti arī salīdzinošie dati ar 2018.gada un 2020.gada pētījumiem. 2020.gadā kopumā 54% Latvijas iedzīvotāju bija piedalījušies kādā zinātnes patēriņa vai līdzdalības aktivitātē, kas bija par 5% vairāk nekā 2018.gadā.

Savukārt jaunākie rādītāji turpina pozitīvo augšupeju ar ievērojamu pieaugumu - dažādās ar zinātnes patēriņu vai līdzdalību saistītās aktivitātēs ir piedalījušies 77% Latvijas iedzīvotāju.

Pētījumu īstenoja Latvijas Kultūras akadēmija un Pētījumu centrs "SKDS" pēc IZM pasūtījuma. Par rezultātiem vēstīs viena no pētījuma autorēm, Latvijas Kultūras akadēmijas profesore Anda Laķe.

Pasākuma tiešraide būs skatāma arī IZM komunikācijas platformas "Zinātne Latvijai" "Facebook" lapā. 2022.gada pētījuma rezultāti tiks publicēti IZM tīmekļa vietnē 2023.gada 19.janvārī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.