• Sandis,
  • Uldis,
  • Ulvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils joprojām ir kritiski augsts

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 11:06, 15.01.2023


Kopš sestdienas rīta līdz plkst.6 svētdienas rītā ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pazeminājies par 24 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.


Foto: LETA

Tas joprojām ir kritiski augsts, par nepilniem 30 centimetriem pārsniedzot sarkanā brīdinājuma kritēriju - 8,4 metru atzīmi.

Jēkabpils novada pašvaldība norāda, ka situācija Jēkabpilī aizvien ir bīstama, bet pagaidām stabila. Applūst plašas teritorijas, turpinās aizsargdambja stiprināšana.

Augstākais ūdens līmenis - 8,92 metri virs nulles punkta - Jēkabpils novērojumu stacijā tika sasniegts sestdien ap plkst.9 rītā. Tas bija tikai piecus centimetrus zemāks par 1981.gada pavasara plūdu rekordu.

Pēdējā diennaktī Daugavā pie Jēkabpils nav reģistrētas krasas ūdens līmeņa svārstības. Ūdens līmeņa pazemināšanās ir lēna, bet stabila.

Arī novērojumu stacijās augšpus Jēkabpils, kā arī pie Zeļķu tilta ūdens līmenis Daugavā ir stabils vai lēni pazeminās. Pie Pļaviņām turpinās ūdens līmeņa svārstības normas robežās.

Paaugstinās ūdens līmenis Ogres lejtecē, bet tas netuvojas bīstamai atzīmei. Paaugstināts ūdens līmenis saglabājas Lielupē; pēdējās stundās pie Jelgavas tas vairs nav kāpis.

Lietus dēļ lielākajā daļā upju ūdens līmenis ceļas. Visā valsts teritorijā aizvien spēkā hidrologu izsludinātais dzeltenās pakāpes brīdinājums par augstu ūdens līmeni upēs, pie Pļaviņu ūdenskrātuves spēkā oranžais brīdinājums, pie Daugavas Jēkabpils novadā - sarkanais brīdinājums, kas pagaidām pagarināts līdz plkst.14 pirmdien.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piešķir finansējumu satiksmes pārvada no Tvaika ielas uz Kundziņsalu izbūvei

Projekta ietvaros paredzēts izbūvēt gājēju ietvi, riteņbraucēju un transportlīdzekļu ceļu tīklu.

Sabiedrība Cēsīs vētrā cietuši koki vismaz 70 hektāru platībā

Niniera ezera un Cēsu Meža kapu teritorijās pirmdienas, 1.jūlija, vētrā cietuši koki vismaz 70 hektāru platībā, informē Valsts meža dienests.

Sabiedrība Vai tev ir partneris? Norādi deklarācijā!

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs brīdina.

Sabiedrība LNB datu centra darbības traucējumi nav saistīti ar kiberuzbrukumu

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) datu centra darbības traucējumi nav saistīti ar kiberuzbrukumu, bet gan ar neplānoti pieaugušo skaitļošanas, tīkla un glabāšanas jaudu, informē LNB pārstāve Ieva Gundare.

Lasiet arī

Sabiedrība Daugavā pie Zeļķu tilta ūdens līmenis kopumā cēlies par pieciem metriem

Daugavā pie Zeļķu dzelzceļa tilta, kas atrodas starp Jēkabpili un Pļaviņām, ūdens līmenis agrā ceturtdienas rītā sasniedzis 9,53 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Sabiedrība Sarkanais brīdinājums Daugavā pie Jēkabpils!

Plūdu draudi tuvāko dienu laikā saglabāsies.

Sabiedrība Drīzumā Daugavā iespējami plūdi: kas jāzina iedzīvotājiem (+VIDEO)

Ja applūstošās teritorijās tiek būvētas jaunas ēkas, vai tiek rekonstruētas esošās, visu risku uzņemas potenciālais īpašnieks.

Sabiedrība Ūdenslīmeņa maksimums vairākās upēs varētu iestāties tikai gada nogalē

Lai arī atsevišķos upju posmos notece jau stabilizējusies vai pazeminās, kopumā ūdenslīmeņa maksimums vairākās upēs iestāsies tikai gada nogalē, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).