• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Āboliņš: Lai Doždj varētu atgriezties, būs jāsaņem retranslācijas atļauja

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:26, 12.01.2023


Lai Krievijas neatkarīgā programma "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain") varētu atgriezties Latvijā, kompānijai būs jāsaņem retranslācijas atļauja, ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.



Viņš uzsvēra, ka Nīderlandē iegūtā apraides atļauja nenozīmē, ka "Doždj" automātiski varēs raidīt arī citās Eiropas Savienības (ES) valstīs.

"Tas to nenozīmē. "TV Rain" ir saņēmusi apraides atļauju Nīderlandē, un tas viņiem dod tiesības raidīt Nīderlandē un retranslēt savu programmu citās ES dalībvalstīs, respektīvi, ja viņi vēlas, lai viņu programmu rādītu Latvijā, viņiem ir jāvēršas vai nu pa tiešo, vai caur kādu savu pārstāvi padomē un jālūdz retranslācijas atļauju," sacīja Āboliņš.

Jautāts, cik reāla ir "Doždj" atgriešanās Latvijas apraidē, NEPLP priekšsēdētājs norādīja, ka to nevar pateikt. "Viņiem ir jāiesniedz dokumenti un mēs vērtēsim," teica Āboliņš, piebilstot, ka padomes lēmums būs atkarīgs no dažādiem faktoriem, tostarp no kompānijas patiesajiem labuma guvējiem un no kompānijas finansiālās situācijas.

NEPLP priekšsēdētājs arī atzīmēja, ka Nīderlandē ir nodibināts pilnīgi cits uzņēmums.

Jau vēstīts, ka atbilstoši Nīderlandes nacionālā mediju regulatora Mediju komisariāta (CvdM) paziņojumam lēmums atļaut "TV Rain" raidīt Nīderlandē pieņemts 2022.gada 22.decembrī.

CvdM lēmumā teikts, ka komerctelevīzijas apraides tiesības pieprasīja uzņēmums "TVR Studios B.V.", kas reģistrēts 2022.gada 6.decembrī. Šis uzņēmums 15.decembrī pa e-pastu un 16.decembrī pa telefonu nosūtīja Mediju komisariātam pieprasījumu par apraides licences piešķiršanu "TV Rain".

Tāpat ziņots, ka NEPLP 2022.gada 6.decembrī nolēma anulēt apraides atļauju "Doždj", un šis lēmums stājās spēkā naktī uz 8.decembri. Lēmums par apraides licences anulēšanu tika pieņemts saistībā ar draudiem valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai. NEPLP lēmumu par Latvijā izdotas apraides atļaujas anulēšanu "Doždj" apstrīdēja 9.janvārī.

"Mēs nezinām, uz cik ilgu laiku izstiepsies tiesas process, tāpēc necentīsimies atgūt Latvijas licenci - mums ir svarīgi pēc iespējas ātrāk atjaunot raidīšanu kabeļtelevīzijā, ko izdarīsim ar Nīderlandes licenci," skaidroja medijā, piebilstot, ka "Doždj" plāno saglabāt biroju un daļu darbinieku Rīgā, jo Latvija joprojām ir svarīga, ņemot vērā medija informācijas stratēģiju.

Krievijā neatkarīgais televīzijas kanāls "Doždj" darbību uz laiku pārtrauca marta sākumā pēc tam, kad Krievijas Valsts dome pieņēma likumu par "viltus ziņām". Līdz ar kanāla darbības apturēšanu tā galvenais redaktors un vairāki citi redakcijas darbinieki pameta Krieviju. "Doždj" 18.jūlijā pakāpeniski atsāka darbu, strādājot tostarp no studijas Rīgā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Kultūra Bungu un dūdu mūzikas grupa «Auļi» dosies tūrē pa Latviju (+VIDEO)

Reinis Suhanovs uzveduma režijas pamatā izmantojis Edvarta Virzas poēmas.