Rekordists! Liepājā vīrietis atzinis 22 savus dažādām sievietēm dzimušus bērnus

Sabiedrība
liepajniekiem.lv 09:49, 10.01.2023 0

Sievietēm, kuru bērns vai bērni nav dzimuši reģistrētā laulībā, ir divas iespējas, lai bērna dzimšanas reģistrā būtu ieraksts par tēvu, portālā liepajniekiem.lv atgādina Dienvidkurzemes novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Iveta Juškeviča.

 

Pirmā visvienkāršākā – bērna tēvs brīvprātīgi atzīst paternitāti, tas notiek, kad bērna tēvs un māte dzimtsarakstu nodaļā iesniedz kopīgu pieteikumu.

Latvijā bērna tēvam ir tiesības brīvprātīgi atzīt paternitāti savai atvasei jebkurā laikā – kaut vai desmit gadus pēc bērna piedzimšanas. Vienīgi jāņem vērā, ka tam būs nepieciešama bērna piekrišana, ja viņš sasniedzis divpadsmit gadu vecumu. Vīrietis var sevi atzīt kā tēvu arī vēl pirms bērna dzimšanas.

Tāpat Latvijā vairs nav nekādu šķēršļu brīvprātīgas paternitātes atzīšanai, ja vīrietis ir precējies, bet ne ar sava bērna māti. Būtiska lieta – brīvprātīgi atzītu paternitāti nevar ne atcelt, ne atsaukt, ne pēc kāda laika no tās atteikties.

Otrs variants, ja nav iespējams bērna paternitāti noteikt brīvprātīgi, bērna mātei ir iespēja vērsties tiesā ar prasību paternitātes noteikšanai tiesas ceļā.

Liepājas Dzimtsarakstu nodaļā vienā no atskaitēm atrodama informācija, ka bērniem bagātākajai māmiņai (pašas dzemdēti) ir pavisam 12 dēli un meitas. Zināms arī, ka viens pilsētas iedzīvotājs, vīrietis, oficiāli atzinis 22 savus bērnus, kas dzimuši vairākām sievietēm.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Šodien Latvijā iestāsies astronomiskais rudens

Svētdien būs rudens ekvinokcija un Zemes ziemeļu puslodē iestāsies astronomiskais rudens.

Sabiedrība Rosina likvidēt valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību padomes

Apvienotais saraksts sagatavojis grozījumus Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā.

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).

Lasiet arī

Sabiedrība CVK uzstāj uz jauno vēlēšanu zīmju izmantošanu jau pašvaldību vēlēšanās

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) uzskata, ka jaunās vēlēšanu zīmes jāizmanto jau pašvaldību vēlēšanās, kas notiks nākamā gada jūnijā.

Pasaule Izraēla veic kratīšanu «Al Jazeera» birojā Rietumkrastā un liek to slēgt

Izraēlas spēki svētdien veikuši kratīšanu Katarā bāzētā telekanāla "Al Jazeera" birojā Rāmallā, okupētajā Rietumkrastā, un likuši to 45 dienu laikā slēgt, paziņoja televīzijas kanāls.

Pasaule Šodien norisināsies ANO Nākotnes samits

Šodien un 23.septembrī norisināsies ANO Nākotnes samits, kura laikā plānots apstiprināt nesaistošu politisku deklarāciju - Nākotnes paktu.

Sabiedrība Bērni un pārtika: viss, ko vēlaties jautāt ekspertam (+VIDEO)

"Vecāku atbildība ir tas, kas atrodas uz šķīvja".