Dombrava: Valsts kapitālsabiedrību vadības algām jābūt kā ministriem

Sabiedrība
LETA 18:46, 30.12.2022 0

Būtu jārod līdzsvars starp valsts kapitālsabiedrību vadībai izmaksāto atalgojumu un ministru, kuru pārvaldībā atrodas šīs kapitālsabiedrības, algu, jo situācija, kurā premjerministrs vai finanšu ministrs saņem zemāku atalgojumu nekā pārraudzībā esošas kapitālsabiedrības vadītājs, ir īpatnēja, pauda Nacionālās apvienības (NA) priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dombrava.

 
Foto: LETA

Tāpat politiķis pieļāva arī iespēju, ka varētu samazināt atalgojumu kapitālsabiedrību vadībai.

Runājot par Saeimas deputātu atalgojumu, NA pārstāvis atzīmēja, ka pirms aptuveni četriem gadiem parlamentāriešu algas tika iesaldētas un līdz šim nav pieaugušas. Viņš arī piebilda, ka tas noticis par spīti minimālās algas celšanai tautsaimniecības sektorā.

Tomēr kādā brīdī būtu jāļauj parlamentāriešu atalgojumam pieaugt - vai nu šogad, vai nākamgad, vai kādā citā brīdī, uzskata Dombrava.

Kā ziņots, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien vienojās aicināt Ministru kabinetu atkārtoti izvērtēt valsts augstāko amatpersonu atalgojuma sistēmu, ņemot vērā aktuālo ekonomisko situāciju, informēja Saeimas Preses dienestā.

Komisija rosinās Saeimu atbalstīt 10 434 pilsoņu kolektīvā iesnieguma par algu iesaldēšanu augstākajām valsts amatpersonām tālāko virzību, nododot to izskatīšanai Ministru kabinetā ar uzdevumu atkārtoti izvērtēt amatpersonu algu reformu un līdz nākamā gada 15.aprīlim sniegt parlamentam ziņojumu par izvērtējuma rezultātiem.

Iniciatīvas autori iesniegumā aicinājuši iesaldēt Valsts prezidenta, Saeimas priekšsēdētāja, Ministru prezidenta, parlamentāro sekretāru, ministru un Saeimas deputātu algas līdz brīdim, kad būs stabilizējusies ekonomiskā situācija - apturēts inflācijas kāpums, inflācija samazināta līdz samērīgam līmenim, kā arī ir pārvarēta krīze, kas saistīta ar gāzes un elektrības cenu kāpumu.

No nākamā gada, saskaņā ar atlīdzības likumā noteikto, gaidāms atalgojuma pieaugums augstākajām amatpersonām, tostarp deputātiem, atzīmēja komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns (ZZS). Pirms trim gadiem 13.Saeima bija lēmusi līdz savu pilnvaru termiņa beigām deputātu algas nepaaugstināt un saglabāt 2019.gada līmenī, taču no jaunā gada, atbilstoši likumam, atalgojums 14.Saeimas deputātiem automātiski pieaugs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).

Sabiedrība Nākamā nedēļa gaidāma mākoņaināka, septembra beigās kļūs krietni vēsāks

Nākamnedēļ Latvijā sauli biežāk aizsegs mākoņi un reizēm gaidāms lietus, savukārt septembra pēdējās dienās un oktobra sākumā laiks kļūs rudenīgi drēgns, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Bērni un pārtika: viss, ko vēlaties jautāt ekspertam (+VIDEO)

"Vecāku atbildība ir tas, kas atrodas uz šķīvja".

Kultūra Latviešu ģimenes piedzīvojumu filma iepazīstina ar superspējām (+VIDEO)

"Intonāciju centāmies veidot bezbēdīgu un jaunākajai auditorijai mīļu un atpazīstamu".

Sabiedrība Šodien Latvijā iestāsies astronomiskais rudens

Svētdien būs rudens ekvinokcija un Zemes ziemeļu puslodē iestāsies astronomiskais rudens.

Interesanti fakti Latvijā 86% vecāku dod saviem bērniem kabatas naudu

Lielākā daļa jeb 86% vecāku saviem bērniem vecumā no septiņiem līdz 17 gadiem regulāri vai laiku pa laikam dod naudu patstāvīgiem tēriņiem, secināts "SEB bankas" veiktajā aptaujā par kabatas naudu bērniem.