• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pasludinās spriedumu vienā no Rīgas domes lietām par Aļeksejenko atbrīvošanu no amata

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 04:53, 28.12.2022


Rīgas apgabaltiesa šodien pasludinās spriedumu vienā no Rīgas domes lietās par bijušā Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora Anatolija Aļeksejenko atbrīvošanu no amata, informē tiesa.

Aļeksejenko iesniedza apelācijas sūdzību par Rīgas pilsētas tiesas Vidzemes priekšpilsētas 9.marta spriedumu.

Saistībā ar šo ierosināto disciplinārlietu pirmās instances tiesa atzinusi, ka bijušais Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Aļeksejenko no amata atbrīvots pamatoti. Arī par šo spriedumu Aļeksejenko iesniedza apelācijas sūdzību.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs jau iepriekš bija sācis resorisko pārbaudi par Aļeksejenko iespējamo interešu konfliktu.

Tiesā bija iesniegtas vairākas līdzīgas prasības. Vienu lietu par Aļeksejenko darba līguma izbeigšanu ar Rīgas domi Rīgas apgabaltiesa skatīja 15.decembrī un 2023.gada 12.janvārī lietas dalībniekiem būs pieejams nolēmums.

Lietas būtība ir par darba līguma izbeigšanu. Prasītājs šajā lietā ir Rīgas dome.

Iepriekš apgabaltiesa jau noraidīja Aļeksejenko prasību līdzīgā lietā.

Aļeksejenko bija iesniedzis prasību pret Rīgas pašvaldību par darba devēja pērnā gada 18.janvāra rīkojuma atcelšanu un vidējās izpeļņas piedziņu par atstādināšanas laiku. Tiesa šo prasību ir noraidījusi, jo nesaskatīja pamatu pretēja sprieduma taisīšanai Rīgas pilsētas tiesas Vidzemes priekšpilsētā 1.aprīļa spriedumam.

Iepriekš Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šajā lietā atzina, ka pašvaldība pamatoti secinājusi, ka saistībā ar Aļeksejenko bijušās sievas nodarbināšanu ticis pārkāpts Darba likums un ar darbinieci prettiesiski nav ticis ilgstoši noslēgts darba līgums uz nenoteiktu laiku.

Tiesa konstatēja, ka darbinieces amats ir pastāvīgs darba izpildes amats un tam bija jābūt ietvertam departamenta darbinieku amatu un algu ikgadējos sarakstos. Lietā neesot konstatējami pierādījumi, ka darbiniece veikusi kādus darbus, ievērojot departamenta direktora palīga amata aprakstā norādītos darba pienākumus.

Kopumā apgabaltiesā pašlaik atrodas trīs lietas strīdā starp Rīgas domi un Aļeksejenko.

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā 18.februārī atzinusi, ka Aļeksejenko no amata atbrīvots pamatoti. Aļeksejenko par spriedumu iesniedza apelācijas sūdzību.

Likums par amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, kā arī par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā paredz 70 līdz 700 eiro lielu naudas sodu, kā arī valsts amatpersonas tiesību izmantošanas aizliegumu līdz diviem gadiem.

Iepriekš ar Rīgas domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa rīkojumu par Mājokļu un vides departamenta direktora pienākumu izpildītāju iecelts Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas vadītājs Edijs Pelšs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Tiesās trīs personas par indiešu piespiedu nodarbināšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, no kurām viens ir Indijas pilsonis, par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā grupā.

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.