• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sārts: Ukrainā gaidāms otrais kara vilnis

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 22:47, 20.12.2022


Ukrainā ir gaidāms otrais kara vilnis, un paredzams, ka Krievija mēģinās mobilizēt vairāk iedzīvotāju, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

"Ir svarīgi, lai Krievijas mobilizācijas masa ir slikti bruņota un slikti apmācīta. Kamēr spēsim ierobežot Rietumu tehnoloģiju nodošanu Krievijai, mums ir cerība uz kara beigām," pauda Sārts norādot, ka pašlaik arī jāpievērš pastiprināta uzmanība tam, lai Krievijā nenonāktu tehnoloģijas, kas ļauj ražot jaunus ieročus.

Janvārī varētu atsākties Krievijas ofensīva gadījumā, ja aptuveni 200 000 mobilizēto iedzīvotāju tiktu apmācīti, viņš pieļāva. "Redzam, ka Ukraina gan varonīgi, gan gudri cīnās, bet mēs un Ukraina esam cīņā ar skaitliski pārāku pretinieku."

"[Krievijas prezidents Vladimirs] Putins netaisās apstāties, un viņa rīcībā ir trīs trumpji: pirmkārt, Krievijai vienkārši ir vairāk cilvēku un bruņojuma, kaut arī tas ir sliktāks, otrkārt, Krievija var uzbrukt visā Ukrainas teritorijā, un treškārt, Krievijas rīcībā ir kodolieroči," raidījumā sacīja Sārts.

Viņš prognozēja, ka "nākamgad Krievija pļaus to, ko viņi šogad ir sējuši", tomēr vienlaikus norādīja, ka jābūt piesardzīgiem ar laika ietvariem, un būs jāvēro situācijas attīstība Krievijas iekšienē.

"Viens no jautājumiem, kurā esmu kļūdījies, ir tas, kā Krievijas sabiedrība reaģēs uz karu. Krievijas iedzīvotāji iet uz mobilizāciju, apzinoties, ka tas varētu vest uz nāvi, un tas kara beigu un kara ilguma kontekstā ir būtiski - cik ilgi Krievijas sabiedrība šādi izturēsies, tik ilgi Putins varēs vilkt karu garumā, un kad sabiedrības pacietības mērs lūzīs, tad arī karš beigsies," izteicās NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors.

Vienlaikus viņš sacīja, ka līdz ar kara beigām Ukrainā satraukumi par drošību mūsu reģionā nebeigsies.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.