• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Deputātiem palīdzēs Valsts Padome?

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 17:11, 18.12.2022


Egils Levits no savas idejas neatkāpjas.


Foto: LETA

Rīgas Juridiskā augstskolā notikušajā konferencē "Latvijas ilgtspēja un Valsts padome" eksperti apsprieda neatkarīgas, konsultatīvas Valsts padomes izveidošanu, kas sniegtu viedokli par ilgtspējas jautājumiem. “Valsts ilgtspējas nodrošināšana ir process, kas ir pāri esošs politiskajam, vēlēšanu ciklam, jo politiķi par nākamajām vēlēšanām nedomā tikai ļoti īsu periodu. Līdz ar to izsvērts padoms no ārpus politikas esoša, neatkarīga un kompetenta avota var būt ļoti noderīgs politisko izvēļu veikšanā. Būtisks priekšnoteikums tam ir savstarpēja vienošanās par to, kā cieņpilni uzturēt dialogu un kā šos padomus, kam nebūs juridiski saistošs raksturs, ņemt vērā likumdošanas procesā. Vienošanās starp politiķiem, ekspertiem un politisko nāciju kopumā, veicinātu iekļaujošu valsts ilgtspēju un tās lielāku noturību, salīdzinot ar situāciju šobrīd. Ideja par neatkarīgas Valsts padomes izveidošanu ir pelnījusi nopietnas turpmākās diskusijas”, - norādīja jauna tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere.

Bet pats Valsts padomes idejas autors – Valsts prezidents savā runā atzīmēja, ka “mēs gribam, lai mūsu valsts pastāv ilgi. Ņemot vērā mūsu ģeopolitisko situāciju un mūsu valsts vēsturi, par to ir jādomā, jāmeklē veidi, kā nodrošināt Satversmes virsprincipu – demokrātiskas, tiesiskas, sociāli atbildīgas un nacionālas valsts – pastāvēšanu".

“Valsts Padome varētu sniegt ārēju, neatkarīgu vērtējumu likumdevējam no ilgtspējas un tiesiskuma skatupunkta par jauniem likumprojektiem un tādiem likumprojektiem, kas skar valsts konstitucionālos pamatus,” precizēja E. Levits.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā notiks konference par apkaimju nozīmi

Rīgas NVO namā šodien plkst.15 notiks konference "Apkaimju nozīme un attīstības perspektīva", aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Sabiedrība Šodien notiks ikgadējā konference "Latvija - valsts bez atkritumiem"

Šodien notiks ikgadējā konference "Latvija - valsts bez atkritumiem", kurā diskutēs par to, kā Latvijai virzīties uz zaļāku ekonomiku, ilgtspējīgāku uzņēmējdarbību un saudzīgāku resursu izmantošanu, tostarp Latvijas energoneatkarības veicināšanai, aģentūru LETA informēja AS "Latvijas zaļais punkts" pārstāvji.

Sabiedrība Prezidents viesojas zivrūpniecības uzņēmumā

Pēc ekskursijas uzņēmuma pārstāvjiem bija iespēja ar Valsts prezidentu pārrunāt zivrūpniecības nozarē šī brīža aktuālākos jautājumus un izaicinājumus, kuros būtu nepieciešams valsts atbalsts.

Sabiedrība Jaunievēlētais prezidents atbalsta neatkarīgas domnīcas izveidošanu

Edgars Rinkēvičs tikās ar Latvijas lielākās uzņēmēju organizācijas pārstāvjiem.