• Mariss,
  • Matīss,
  • Modris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Psihiatrijas un narkoloģijas centrs cer uz informācijas sistēmas modernizāciju

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:00, 16.12.2022


Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs (RPNC) virzās uz informācijas sistēmas modernizāciju, pavēstīja RPNC Komunikācijas un klientu apkalpošanas daļas Komunikācijas speciāliste Ilze Krūkle.



Pēc viņas paustā, par to, ka RPNC ir nepieciešama moderna, lietošanai ērta, droša un sava iekšējo pakalpojumu procesu atbalstoša informācijas sistēma, tika runāts jau pāris gadus, jo iepriekšējā sistēma, kas tika izstrādāta 2005.gadā, ir jau tehnoloģiski novecojusi. Šī gada 21.februārī atklāta konkursa rezultātā RPNC noslēdza līgumu ar SIA "RGP" par jaunas informācijas sistēmas izstrādi un par tās pakāpenisku ieviešanu.

RPNC valdes loceklis Ģirts Ansons norādīja, ka atbilstoši centra stratēģijai, iestāde turpina pilnveidoties un attīstīties tā, lai ne tikai klientiem un pacientiem pakalpojumi būtu ērtāki, bet lai arī ārstiem un personālam būtu vienkāršāk šos pakalpojumus nodrošināt un, ar dažādu reģistru un datu bāžu, sistēmu integritāti un datu analītikas palīdzību, uzlabotu pakalpojumu sniegšanas kvalitāti.

Šobrīd ir sākta jaunās informācijas sistēmas testēšana, un plānots, ka tā tiks pilnībā ieviesta jau 2023.gada pirmajā ceturksnī.

Informācijas sistēmas nomaiņa ir ne tikai loģisks, bet arī būtisks solis dažādu iekšējo RPNC procesu optimizācijai un digitalizācijai, un tas nodrošinās ārstiem, medicīnas apkalpojošam personālam un arī administrācijas darbiniekiem ērtāku ikdienas darba procesus, kas saistīti ar datu ievadi, datu apmaiņu un datu analītiku.

Iespējams, sistēmas apgūšanas procesu vienkāršāku padarīs fakts, ka SIA "RGP" ir izstrādātājs medikamentu aprites sistēmai "Palma medical", ko RPNC ārsti jau lieto un jaunās informācijas sistēmas saskarne būs balstīta uz "Palma medical" sistēmu.

Informācijas sistēma sevī ietvers pilnu pacientu dokumentācijas ciklu sākot no pacienta uzņemšanas stacionārā un beidzot ar izrakstīšanu no tā, statistiku un informācijas nodošanu Nacionālajam veselības dienestam aprēķinu veikšanai par saņemtajiem pakalpojumiem. Tas pats arī attiecas uz ambulatoro apmeklējumu - sistēma saturēs pilnu informāciju no reģistratūras apmeklējuma līdz rēķinam par apmeklējumu.

Tāpat jau tuvākajā nākotnē RPNC mājaslapā "www.rpnc.lv" tiks izveidots pacientu portāls, kurā būs iespējams saņemt gan attālinātās vizītes, gan ārsta rekomendācijas un citu saistīto medicīnisko dokumentāciju.

Galvenā atšķirība no vecās informācijas sistēmas ir tāda, ka jaunā sistēma būs WEB balstīta sistēma, kas būs neatkarīga no datora lietotāja operētājsistēmas un lietotājam būs vienkāršāk sistēmai tehniski piekļūt.

Lai padarītu projekta realizācijas procesu pēc iespējas efektīvāku, tika izveidota projekta komanda, kurā iesaistījās gan sistēmas izstrādātāji, gan RPNC darbinieki, kuri ir iesaistīti attiecīgā pakalpojuma vai datu turētāja procesos. Šobrīd, atbilstoši izstrādātam un apstiprinātam projekta plānam, ir realizēti visi funkcionālie procesi, kas saistīti ar pacienta pamatdatu ievadi un pacientu datu meklēšanu, labošanu un apstrādi.

Tāpat ir pabeigts darbs pie informācijas sistēmas administrēšanas funkcionalitātes un vispārējām prasībām, kas saistītas ar informācijas sistēmu, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļas un stacionāra pakalpojumu funkcionalitātes.

Plānots, ka visu izstrādāto moduļu testēšana un uzlabošana varētu tikt pabeigta janvāra beigās, lai varētu sākt datu migrāciju no RPNC esošās sistēmas un pakāpeniski ieviest jauno informatīvo sistēmu visās centra struktūrvienībās.

Valsts kapitālsabiedrība "Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs" ir Baltijā senākā psihiatriskā dziednīca, atvērta 1824.gadā, un šodien ir Latvijā lielākā psihiatriskās ārstniecības iestāde, kur strādā 1000 darbinieku.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Lasiet arī

Ekonomika Zinātnieki vēlas Vidzemes mežu resursus labāk pielāgot ekonomikai (+VIDEO)

Būtiska ir dažādu biznesa modeļu pielāgošana, esošu risinājumu un pētniecības iespēju apzināšana.

Ekonomika Koka mēbeļu eksports septiņos mēnešos samazinājies par 12,4%

Latvijas koka mēbeļu eksports šogad septiņos mēnešos salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu samazinājies par 12,4%, tostarp visvairāk koka mēbeļu joprojām realizēts Dānijā, liecina Zemkopības ministrijas (ZM) apkopotie dati.

Interesanti fakti Saeimā būs jauns Administrācijas juridiskais direktors

Saeima ir izsludinājusi konkursu uz Administrācijas juridiskā direktora amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Veselība Eksperts iesaka svara zaudēšanas receptes katram vecumam (+VIDEO)

Cilvēks var pagarināt mūžu, ja ēd reti, mazām porcijām un socializējas.