• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nākamā nedēļa sāksies ar ilgstošu snigšanu, ļoti stipru puteni un atkalu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 15:44, 09.12.2022


Pirmdien un otrdien Latvijā gaidāms ilgstošs sniegs ar ļoti stipru puteni, valsts austrumu rajonos būs arī stipra atkala, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.



Pēc šobrīd pieejamās informācijas un datiem, pirmdien un otrdien būs spēkā oranžā līmeņa brīdinājums par ļoti stipru sniegputeni. Analizējot apstākļus, tiks vērtēta nepieciešamība kādā no valsts reģioniem izsludināt arī sarkanā līmeņa brīdinājumus.

Jau svētdien dienā virs Rumānijas un Ukrainas sāks veidoties jauns ciklons, kas, šķērsojot Baltkrieviju, ātri virzīsies uz ziemeļiem. Pirmdien tā centrs jau atradīsies virs Latvijas. Svētdienas pēcpusdienā Latviju no dienvidaustrumiem sāks šķērsot plaša nokrišņu zona, kas līdzi atnesīs ļoti stipru ilgstošu snigšanu.

Visintensīvākie nokrišņi gaidāmi pirmdien, kad sniega segas biezums diennakts laikā teritorijas lielākajā daļā palielināsies par 15 līdz 20 centimetriem. Visā valsts teritorijā gaidāms brāzmains ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, brāzmās sasniedzot 15 līdz 17 metrus sekundē, taču piekrastē - pat 20-23 metrus sekundē. Stiprā vēja un snigšanas dēļ gaidāms ļoti stiprs putenis, kas būtiski pasliktinās redzamību un veidos sniega sanesumus. Turklāt Latvijas austrumu rajonos ir arī ļoti augsta stipra sasalstoša lietus - atkalas varbūtība. Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā būs -2 līdz -8 grādu robežās.

Otrdien snigšana un putenis turpināsies, to intensitāte, salīdzinot ar pirmdienu, nedaudz mazināsies, tomēr vēl aizvien sagaidāms nozīmīgs sniega segas biezuma pieaugums. Otrdienas vakarā sniega segas biezums vietām Latvijā pārsniegs 50 centimetrus. Vēja brāzmas otrdien arī būs mazākas, Latvijas galējos austrumu un rietumu rajonos sasniedzot 14 metrus sekundē. Gaisa temperatūra naktī un dienā saglabāsies -2 līdz -7 grādi.

Ceļi un ielas būs aizputinātas, bet atkalas skartajos reģionos - arī ļoti slidenas. Arī redzamība būs būtiski apgrūtināta. Pārvietojoties pa ceļiem, jāieplāno ilgāks laiks, kā arī jāizvērtē, vai došanos ceļā nav iespējams atlikt. Vēja un atkalas rezultātā var tikt nolauzti koku zari un bojātas elektropārvades līnijas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.