Aptauja: 45% iedzīvotāju dārdzības kompensēšanai meklēs papildu darba slodzi

Sabiedrība
LETA 13:00, 07.12.2022 0

Latvijā 45% iedzīvotāju dzīves dārdzības kompensēšanai meklēs papildu darba slodzi, tostarp biežāk iedzīvotāji šo mērķi cer sasniegt, meklējot otro darbavietu, aģentūrai LETA pavēstīja bankas "Citadele" pārstāvji, atsaucoties uz bankas veiktās aptaujas datiem.

 
Foto: LETA

Aptaujā 16% kā risinājumu ienākumu līmeņa celšanai izvēlēsies meklēt otru darbavietu - šī opcija populārākā ir vīriešu vidū vecumā no 18 līdz 29 gadiem.

Vienlaikus 12% naudu pelnīs dažādos gadījuma, tostarp ārštata darbos, 9% plāno uzņemties jaunus darba pienākumus vai lielāku slodzi esošajā darbavietā, savukārt 8% norāda, ka strādās brīvdienās, tādējādi pretendējot uz lielāka atalgojuma saņemšanu.

Aptuveni 8% respondentu centīsies nopelnīt ar pārdošanu - 4% tirgos paštaisītu produkciju, kā arī 4% pārdos savu īpašumu, piemēram, auto, mājokli vai drēbes.

Respondentu vidū 4% ir uzņēmēji, kuri pauduši cerību piesaistīt jaunas peļņas iespējas uzņēmumam. Šādi visbiežāk domā iedzīvotāji no 40 līdz 49 gadu vecumam.

Aptaujas dati rāda, ka 54% iedzīvotāju gaidāmajā ziemā papildu ienākumus nemeklēs. Visbiežāk šis lēmums attiecināms uz iedzīvotājiem, kuri jau pārkāpuši 60 gadu slieksni un līdz ar to ir pensionāri vai pirmspensijas vecumā.

Reprezentatīvu iedzīvotāju aptauju par papildu ienākumu meklēšanu šajā ziemā banka "Citadele" kopā ar pētījumu aģentūru "Norstat" veica 2022.gada novembra izskaņā, aptaujājot 1010 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijas iedzīvotāji par labāku darbavietu uzskata valsts sektoru

Latvijā 52% iedzīvotāju par labāku darbavietu uzskata valsts sektoru, tviterī raksta pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Ekonomika Nodarbināto īpatsvars ar augstāko izglītību Latvijā sasniedzis 42,7%

Latvijas darba tirgū 2023.gada sākumā no 806 000 nodarbināto vecumā no 25 gadiem 42,7% bija ar augstāko izglītību, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš ir pieaugums par 0,7 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Ekonomika Deputātu ieskatā latvieši jāsargā no diskriminācijas darba tirgū

Atsevišķu deputātu ieskatā tiesībsargs nepietiekami rīkojas latviešu aizsargāšanai no lingvistiskās diskriminācijas darba tirgū, šāds redzējums šodien izskanēja debatēs parlamentā par tiesībsarga Jura Jansona ziņojumu par 2023.gadu.

Ekonomika Eksperts: Latvijas ekonomikā šogad ir gaidāma mērena izaugsme (+VIDEO)

Tomēr pastāv risks šogad neizmantot vairāk nekā 500 miljonus eiro ES fondu investīciju.