• Jadviga,
  • Laura
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valdība otrdien lems par Jaunzemes pārcelšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:46, 05.12.2022


Valdība otrdien, 6.decembrī, lems par atstādinātās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores Ievas Jaunzemes pārcelšanu Finanšu ministrijas (FM) Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamenta direktores amatā, liecina FM sagatavotais Ministru kabineta rīkojuma projekts.


Foto: LETA

Dokumentā teikts, ka Jaunzemi paredzēts pārcelt labas pārvaldības nodrošināšanai valsts interesēs, kā arī ņemot vērā finanšu ministra Jāņa Reira (JV) norādīto lietderības pamatojumu un Jaunzemes atbilstību FM Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamenta direktora amata aprakstā izvirzītajām prasībām.

Rīkojuma projekts paredz Jaunzemi pārcelt FM Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamenta direktora amatā uz nenoteiktu laiku, sākot no ceturtdienas, 8.decembra.

Vienlaikus vēl viens FM sagatavotais Ministru kabineta rīkojuma projekts paredz, ievērojot Reira ieteikumu, apstiprināt VID ģenerāldirektora vietnieces, Informātikas pārvaldes direktores Indras Kārkliņas kandidatūru VID ģenerāldirektora pienākumu pildīšanai, sākot no 8.decembra.

Plānots noteikt, ka Kārkliņa VID ģenerāldirektora pienākumus pilda līdz jauna VID ģenerāldirektora iecelšanai.

Aģentūra LETA noskaidroja, ka Jaunzemei patlaban joprojām ir atvērta darba nespējas lapa, kā arī viņa nav piekritusi šai plānotajai rotācijai.

Iepriekš FM paziņoja, ka Jaunzemes rotācija nekādā veidā nav saistīta ar disciplinārlietu, kas ierosināta par vairāku vadošu VID darbinieku aizturēšanu aizdomās par dažādiem noziegumiem.

Patlaban FM Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamenta direktora amats ir vakants.

Saskaņā ar tiesību aktos noteikto kārtību, informācija par pārcelšanu ir nosūtīta Jaunzemei, lai viņa par to varētu sniegt savu viedokli. Pēc atbildes saņemšanas tā tikšot izvērtēta, kam sekos lēmums par turpmāko rīcību. Lēmumu par ierēdņa pārcelšanu pieņem valdība.

Pēc Jaunzemes atstādināšanas no amata sāktās disciplinārlietas pabeigšanas termiņš ir pagarināts līdz 15.decembrim. Pagarinājums esot bijis nepieciešams, lai disciplinārlietas izmeklēšanas komisija varētu kvalitatīvi sagatavot lēmumu.

Finanšu ministrs ierosināja disciplinārlietu un VID ģenerāldirektori Jaunzemi atstādinājis no amata. Rīkojums esot izdots gan uz dienesta pārbaudes ziņojuma pamata, gan reaģējot uz nesenajām Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) un VID Iekšējās drošības pārvaldes veiktajām vairāku VID darbinieku aizturēšanām, tostarp Nodokļu un muitas policijā.

Papildus finanšu ministrs uzdeva lemt par VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktora Kaspara Podiņa atbildību un atstādināšanu uz pārbaudes laiku. Arī Podiņš septembra beigās atstādināts no amata un pret viņu ierosināta disciplinārlieta.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ceturtdien daudzviet Latvijā uzlīs

Ceturtdien daudzviet Latvijā gaidāms neliels īslaicīgs lietus, lokāli - lietusgāzes ar krusu, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Baklāni-Ansbergu neievēlē par Rīgas izpilddirektora vietnieci

Rīgas domes deputātu vairākums trešdien neatbalstīja bijušās Valsts vides dienesta (VVD) vadītājas Elitas Baklānes-Ansbergas apstiprināšanu pilsētas izpilddirektora vietnieka amatā, lai arī viņa bija uzvarējusi pašvaldības izsludinātajā konkursā.

Sabiedrība Plāno atjaunot segumu 19 ielu posmos

Rīgas dome šim nolūkam tērēs līdz 10,3 miljoniem eiro.

Sabiedrība SEPLP mazākumtautību uzrunāšanai iecerējusi proporcionālu valodu lietojumu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) ir izstrādājusi jaunu redzējumu, kā Latvijas sabiedriskajiem medijiem būtu jāuzrunā mazākumtautības, lai tās labāk sasniegtu un novērstu divkopienu sabiedrības pastāvēšanu, tostarp paredzot proporcionālu mazākumtautību valodu lietojumu un mazākumtautību platformās adaptējot saturu no latviešu valodas.

Lasiet arī

Sabiedrība Bijuši VID ģenerāldirektore saņēmusi gandrīz 22 000 eiro atlaišanas pabalstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) bijuši ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme saņēmusi gandrīz 22 000 eiro atlaišanas pabalstu, pavēstīja VID pārstāvji.

Ekonomika Iedzīvotāji VID iesnieguši vairāk nekā 92 000 gada ienākumu deklarāciju

Piektdien pirmajās stundās, proti, līdz plkst.9 iedzīvotāji Valsts ieņēmumu dienestā (VID) ir iesnieguši vairāk nekā 92 000 deklarāciju, aģentūru LETA informēja VID pārstāvji.

Ekonomika Šmite-Roķe: Būtu jāpaaugstina VID nepiedzenamo parādu zemākais slieksnis

Būtu nepieciešami grozījumi likumā "Par nodokļiem un nodevām", kas pašlaik paredz, ka VID drīkst nepiedzīt parādus, kas ir mazāki par 15 eiro, kas mūsdienās ir ļoti maza summa, intervijā aģentūrai LETA sacīja jaunā VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Ekonomika VID tīmekļvietnē būs apskatāms katra uzņēmuma nodokļu maksāšanas reitings

No trešdienas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) tīmekļvietnē ikviens interesents var aplūkot katra Latvijas uzņēmuma nodokļu maksāšanas reitingu, informē VID pārstāvji.