• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Noderīgi ieteikumi kvalitatīvu auto riepu izvēlē

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
11:04, 02.12.2022


Lai gan pieredzējušiem autovadītājiem riepu izvēle vairs nav nekas neparasts, tik un tā, apskatot piedāvājumu, var rasties jautājums - kādas auto riepas ir vislabākās. Šobrīd ir īstais brīdis savu spēkratu aprīkot ar jaunām, sezonai atbilstošām riepām, raksta turpinājumā atradīsiet dažus noderīgus ieteikumus, kas palīdzēs izvēlieties labākās riepas savai automašīnai.



Svarīgs nosacījums - pareizs riepu izmērs

Riepu izvēle vienmēr sākas ar pareizā riepu izmēra noskaidrošanu. Informāciju par to, kāda izmēra ir nepieciešamas jaunas riepas, atradīsiet uz iepriekš lietoto riepu malām, kā arī autoīpašnieka rokasgrāmatā. Svarīgi - lai braukšana būtu maksimāli droša un stabila, izvēlētajām riepām jābūt tādā izmērā, kā to noteicis auto ražotājs.

Riepu iegādes vieta

Gan vasaras, gan ziemas riepas iespējams iegādāties dažādās tirdzniecības vietās, tomēr visdrošāk būs, ja šim nolūkam tiks izvēlēts uzticams riepu serviss. Ja ir aktuālas riepas Rīgā, noteikti vērts ieskatīties servisa ‘’Riepu Garāža’’ piedāvājumā, kur pieejams daudzveidīgs riepu klāsts dažādām prasībām. Serviss nodrošina arī tādus pakalpojumus kā riepu montāža un riepu balansēšana.

Uzticamu zīmolu riepas

Lai arī piedāvājums šobrīd ir ļoti daudzveidīgs, jāatceras, ka šajā gadījumā uz kvalitātes rēķina taupīt noteikti nevajadzētu. Visdrošākais risinājums ir izvēlēties uzticamu, atzinīgi novērtētu ražotāju ziemas riepas, kas uzrāda labus rezultātus arī neatkarīgajos riepu testos.

Viss riepu komplekts uzreiz

Nereti ir situācijas, kad riepas, ar ko braukts iepriekš, ir atšķirīgā stāvoklī. Tomēr, arī tad, ja rodas kārdinājums nomainīt tikai vienu, visvairāk cietušo riepu, šādi rīkoties nevajadzētu - ieteicams nomainīt visas 4 riepas uzreiz. Tādā veidā izvairīsieties no nepatīkamiem pārsteigumiem un lielākiem izdevumiem nākotnē.

Jaunas vai mazlietotas riepas?

Daļa autovadītāju ekonomijas nolūkos apsver mazlietotu riepu iegādi. Tomēr jāņem vērā, ka tās nebūs tik uzticamas kā jaunas ziemas riepas, īpaši, ja nav zināmi ne lietoto ziemas riepu izmantošanas un uzglabāšanas apstākļi. Tādēļ visdrošāk dot priekšroku jaunām ziemas riepām. Šobrīd riepas nopērkamas dažādās cenu kategorijās.

Ja ir vajadzīgas labas riepas, ‘’Riepu Garāža’’ būs īstā izvēle. Pārdošanā ir arī lietie diski un citi auto piederumi. Ieskatieties un izvēlieties savam auto piemērotākās riepas - www.riepugaraza.lv.

Apmaksāta publikācija


Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nesāks kriminālprocesu saistībā ar ES fondu zaudēšanu PSKUS ēkas projektā

Ģenerālprokuratūra, noslēdzot pārbaudi, nolēmusi nesākt kriminālprocesu saistībā ar Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējuma zaudēšanu VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas" (PSKUS) ēkas projektā.

Sabiedrība Politologs: Kariņa lidojumu skandālā reālākais iznākums būtu viņa demisija

Bijušā Ministru prezidenta, pašreizējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) avioreisu skandālā reālākais iznākums būtu viņa demisija, taču tam vajadzēja notikt jau laicīgi, un tādā gadījumā "Jaunā vienotība" (JV) tagad būtu daudz labākā pozīcijā, intervijā Latvijas Radio sacīja politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Sabiedrība Makrons vēlas jaunu un atbildīgāku ES un «Mercosur» tirdzniecības vienošanos

Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien vizītē Brazīlijā noraidījis plānoto brīvās tirdzniecības nolīgumu starp Eiropas Savienību (ES) un Dienvidamerikas ekonomisko aliansi "Mercosur" tā pašreizējā formā.

Sabiedrība Līdz ar vasarīgu siltumu Lieldienās iespējams pērkona negaiss

Atbilstoši pašreizējām prognozēm gan Pirmajās, gan Otrajās Lieldienās gaisa temperatūra Latvijā sasniegs +20 grādus un vietām dārdēs pērkons.

Lasiet arī

Sabiedrība Kurš visbiežāk uzstājās no tribīnes?

Saeima šī gada ziemas sesiju slēdz 28.martā un pavasara sesiju sāks 8.aprīlī.

Pasaule Krievija pārceļ kara lidmašīnas no Pleskavas uz Sibīriju

Krievija pārvieto Pleskavā izvietotās kara transporta lidmašīnas "Il-76" uz 2700 kilometru attālo Hantu-Mansu reģionu, jo bažījas par iespējamiem Ukrainas gaisa uzbrukumiem, ziņo igauņu laikraksts "Louna-Eesti Postimees".

Ekonomika Lietuvas uzņēmums prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus

Lietuvas nekustamo īpašumu attīstītājs "Sirin Development" prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus, kas radīti, atceļot 22 zemesgabalu pie lidostas izsoli, pavēstīja "Sirin Development" valdes loceklis Laurīns Kuzavs.

Ekonomika Valsts rīko izsoli namīpašumam Vecrīgā. Cik tas maksā?

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkos izsoli nekustamajam īpašumam Vecrīgā, Mazajā Monētu ielā 2.