• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Amber Latvijas balzams apgrozījums deviņos mēnešos pieaudzis par 27,4%

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 07:57, 01.12.2022


Alkoholisko dzērienu ražotājs AS "Amber Latvijas balzams" šogad deviņos mēnešos strādāja ar 67,51 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 27,4% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa saruka par vairāk nekā divām reizēm un bija 2,36 miljoni eiro, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Apgrozījuma pieaugums saistīts ar ekonomiskās situācijas uzlabošanos un nacionālo valdību ieviesto Covid-19 pandēmijas situācijas ierobežojumu atvieglošanu, norāda kompānija.

Vienlaikus kompānija ir turpinājusi attīstīt 2021.gada ceturtajā ceturksnī uzsākto sadarbību ar klientiem Zviedrijā un Vācijā, būtiski palielinot pārdošanas apjomu šajos tirgos.

2022.gada deviņos mēnešos "Amber Latvijas balzams" apgrozījums Latvijā bija 20,118 miljoni eiro. Savukārt uzņēmuma apgrozījums eksportā uz citām valstīm bija 47,393 miljoni. Uzņēmuma lielākais eksporta tirgus ar apgrozījumu 39,585 miljoni eiro bija Kipra.

Vienlaikus kompānijā norāda, ka peļņas samazinājumu ietekmēja ražošanas apjoma pieaugums par 12,5%, galveno izejvielu sadārdzinājums, stikla nepietiekamība Eiropā, pašizmaksas pieaugums energoietilpīga ražošanas procesa dēļ, cenu pieaugums strauji augošas vispārējās inflācijas ietekmē un atalgojuma izmaksu pieaugums.

Nodokļos "Amber Latvijas balzams" šogad pirmajā ceturksnī samaksājis 56,6 miljonus eiro, tajā skaitā akcīzes nodokli 45,3 miljonu eiro apmērā.

Kompānijas vadība arī skaidro, ka līdz ar Krievijas iebrukumu Ukrainā kompānija saskārās ar vairākām būtiskām izmaiņām, galvenokārt izejvielu un energoresursu cenu kāpumu, to pieejamības nodrošināšanu, piegādes ķēžu pārplānošanu, kā arī ar nepieciešamību pārskatīt pārdošanas cenas.

Tāpat ieviestais sankciju režīms pret Krieviju, uzraudzība un strikta sekošana prasību izpildei ir ietekmējusi kompānijas ikdienas darbību.

Kompānijas vadība paredz, ka 2022.gada nogalē, kā arī 2023.gadā ir sagaidāms turpmāks izejvielu un energoresursu cenu kāpums. Tiek prognozēts, ka pieaugs visu iepakojamo materiālu, izejvielu un resursu cenas, kas visdrīzāk rezultēsies turpmākā produkcijas pārdošanas cenu pieaugumā.

Jau ziņots, ka 2021.gadā "Latvijas balzams", kas kopš šī gada 1.maija ir mainījis nosaukumu uz "Amber Latvijas balzams", strādāja ar 78,1 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 13,8% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa saruka par 6,4% un bija 8,7 miljoni eiro.

Kopš 2015.gada "Latvijas balzams" ir daļa no starptautiska alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas koncerna "Amber Beverage Group", kas strādā no galvenā biroja Luksemburgā, kā arī caur ražošanas un izplatīšanas uzņēmumiem Krievijā, Meksikā, Lielbritānijā, Austrālijā, Austrijā un Baltijas valstīs.

"Amber Beverage Group" īpašnieks ir miljardieris Jurijs Šeflers. Kompānija reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 10 495 660 eiro. "Latvijas balzama" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Sabiedrība VDD komentē «TikTok» un «Telegram» iespējamu bloķēšanu Latvijā

Lēmumam par sociālo tīklu "TikTok" un "Telegram" iespējamu bloķēšanu ir jābūt politiskam, turklāt, lai šāds risinājums būtu efektīvs, par ierobežošanu būtu jāvienojas vismaz visām trim Baltijas valstīm, šādu vērtējumu vēstulē Saeimai paudis Valsts drošības dienests (VDD).

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.