• Bārbala,
  • Līksma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Turpinās iztiesāt krimināllietu par tūrisma braucienu organizēšanu uz Krimu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 04:25, 30.11.2022


Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šodien plkst.11 turpinās skatīt krimināllietu par tūrisma braucienu organizēšanu uz Krimu pretēji Eiropas noteiktajām sankcijām, informē tiesā.

Lietā apsūdzēta uzņēmuma "Mkbc Tour" ceļojumu konsultante Eleonora Ivanova, viņa savu vainu viņai inkriminētajā noziegumā - noteikto sankciju pārkāpšanā - neatzīst.

Sieviete ir apsūdzēta pēc Krimināllikuma 84.panta pirmās daļas, kas nosaka atbildību par starptautisko organizāciju un Latvijas noteikto sankciju pārkāpšanu. Par šādu nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Jau ziņots, ka šis kriminālprocess tika sākts par Eiropas Savienības (ES) Padomes regulā noteiktā aizlieguma sniegt pakalpojumus, kuri tieši saistīti ar tūrisma darbībām Krimā un Sevastopolē, pārkāpumu.

Valsts drošības dienesta (VDD) izmeklētājs uzskata, ka ir savākti pietiekami pierādījumi, lai sāktu kriminālvajāšanu pret vienu fizisku personu par to normatīvo aktu tīšu pārkāpšanu, kas regulē ES un citu starptautisko organizāciju noteikto sankciju darbību Latvijā vai kas nosaka un regulē Latvijas nacionālo sankciju darbību.

2014.gada 18.decembrī ES Padome pieņēma regulu par ierobežojumiem, reaģējot uz Krimas un Sevastopoles nelikumīgo aneksiju, paredzot, ka ir aizliegts sniegt pakalpojumus, kas tieši saistīti ar tūrisma darbībām Krimā un Sevastopolē.

VDD 2015.gada 17.jūnijā veica kratīšanu kādā uzņēmumā, kas sniedza ar tūrisma darbībām Krimā un Sevastopolē saistītus pakalpojumus. Tiesas sankcionētas kratīšanas veiktas divos uzņēmuma objektos Rīgā, Marijas ielā 7 un Dzirnavu ielā 57, kas saistīti ar Latvijā reģistrētu juridisku personu. Kā toreiz pārliecinājās aģentūra LETA, Marijas ielā 7 atrodas tūrisma uzņēmuma SIA "Mkbc Tour" birojs. Šai firmai birojs bija arī Dzirnavu ielā 57, liecināja "Firmas.lv" informācija.

"Mkbc Tour" ceļojumu konsultante Ivanova aģentūrai LETA toreiz teica, ka uz Krimu tika pārdoti ceļojumi maijā un jūnijā četriem cilvēkiem. Viņa sacīja, ka tūrisma uzņēmums nebija informēts par to, ka šādus ceļojumus veikt nav atļauts.

"Mkbc Tour" reģistrēta 2008.gadā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Nedēļas nogalē novērsti 76 mēģinājumi nelikumīgi šķērsot robežu

Valsts robežsardze pēdējās trīs dienās novērsusi 76 nelegālo migrantu mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Kriminālziņas Raidījums: Vienotība astoņus gadus bez maksas izmantojusi IT sistēmu

Partija "Vienotība" astoņus gadus bez maksas izmantojusi IT uzņēmuma "SOAAR" veidoto sistēmu vēlēšanām kongresos, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Kriminālziņas Apcietina policijas aizturētos skinhedus - neonacistus

Tiesa šodien nolēmusi piemērot apcietinājumu visiem policijas vakar aizturētajiem skinhediem - neonacistiem.

Kriminālziņas Par marihuānas glabāšanu vīrietim un sievietei piespriež trīs gadus cietumā

urzemes rajona tiesa par marihuānas glabāšanu Dundagā kādam vīrietim un sievietei piespriedusi trīs gadus cietumā.

Lasiet arī

Sabiedrība Motosezonas atklāšanas laikā Rīgā gaidāmi satiksmes ierobežojumi

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu.

Ekonomika Sākta vēsturiskā restorāna «Sēnīte» atjaunošana

Uzņēmums SIA "Latvian Catering Company" pakāpeniski sācis valsts kultūras pieminekļa - vēsturiskā restorāna "Sēnīte" - atjaunošanu un teritorijas sakopšanas darbus, kas noritēs vairākās kārtās.

Sabiedrība KNAB neesot saņēmis iesniegumu par iespējamu vēlēšanu rezultātu viltošanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultātu viltošanu.

Ekonomika OECD iesaka Latvijai uzlabot nodokļu sistēmu

Latvijai ir jāuzlabo fiskālā politika, jāreformē nodokļu sistēma, jāuzlabo publiskā sektora spējas un jāpiesaista investīcijas, lai veicinātu izaugsmi, jaunākajā ekonomikas pārskatā par Latviju secinājusi Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD).