• Bārbala,
  • Līksma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Autotransporta direkcijas apgrozījums deviņos mēnešos pieaudzis par 9,4%

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:01, 30.11.2022


VSIA "Autotransporta direkcija" apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 3,185 miljoni eiro, kas ir par 9,4% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, bet direkcijas peļņa samazinājās par 37,1% - līdz 388 921 eiro, liecina kompānijas publiskotais finanšu pārskats.

Finanšu pārskatā skaidrots, ka peļņas samazinājumu ietekmēja darba samaksas izdevumu pieaugums, kas aug kopš 2021.gada augusta, jo, ņemot vērā darba tirgū pastāvošās tendences, darbiniekiem palielināts atalgojums. Izmaksu pieaugumu ietekmēja arī uzkrāto saistību par atvaļinājumiem izveidošana.

Turklāt šogad deviņos mēnešos inflācija, salīdzinot ar 2021.gada attiecīgo periodu, ir krasi pieaugusi, piemēram, salīdzinot abu gadu septembrus, pieaugums ir par 22,2%. Arvien pieaugošās inflācijas dēļ nozīmīgs pieaugums vērojams arī saimnieciskās darbības un materiālu izmaksās.

Finanšu pārskatā minēts, ka ieņēmumi no Eiropas Komisijas atļaujām un kopijām veidoja 1,899 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 5,3%, starptautisko pasažieru un kravu pārvadājumu atļauju izsniegšanas ieņēmumi veidoja 646 162 eiro, kas ir pieaugums par 2,9%, bet ieņēmumi no digitālajām tahogrāfa kartēm pieauga par 28,3% - līdz 587 774 eiro.

Nozīmīgākais ieņēmumu pieaugums bija par digitālajām tahogrāfa kartēm, un Autotransporta direkcija to skaidro galvenokārt ar Covid-19 pandēmijas ierobežojumu samazināšanos un uzņēmumu spēju tiem pielāgoties un vispārēju ekonomikas tempu paātrināšanos, kas radīja papildu pieprasījumu pēc autovadītājiem. Pieprasījums pēc papildu autovadītājiem palielinājās arī saistībā ar Krievijas sākto karu Ukrainā. Tāpat ieņēmumu palielinājums saistīts ar sniegto pakalpojumu cikliskumu.

Pērn deviņos mēnešos Autotransporta direkcijas apgrozījums bija 2,911 miljoni eiro, bet peļņa bija 618 799 eiro.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Laikraksts: Francijas uzņēmums turpina apkalpot Putina un Šoigu lidmašīnas

Francijas uzņēmums PGA pēc Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā par spīti starptautiskajām sankcijām turpina apkalpot Krievijas diktatora Vladimira Putina, aizsardzības ministra Sergeja Šoigu un citu augstu amatpersonu lidmašīnas, ziņo Francijas laikraksts "Le Parisien", kas atsaucas uz uzņēmuma bijušo augsta ranga menedžeri.

Pasaule Krievijā aizliedz kalpot garīdzniekam, kas vadīja aizlūgumu pie Navaļnija kapa

Krievu pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils trīs gadus aizliedzis kalpot garīdzniekam Dmitrijam Safronovam, kas 40.dienā pēc Alekseja Navaļnija nāves pie viņa kapa vadīja aizlūgumu, vēsta izdevumi "Sota" un "Sirena".

Pasaule ASV Senāts atbalsta iespējamu «TikTok» aizliegšanu valstī

ASV Senāts, otrdienas vakarā balsojot par vairākiem ar iekšējo un ārējo drošību saistītiem likumprojektiem, atbalstīja lēmumu, kas paredz aizliegt Savienotajās Valstīs sociālo tīklu "TikTok", ja tā īpašniece Ķīnas kompānija "ByteDance" to nepārdos.

Pasaule Vācijā universitātes bibliotēkā policija nošauj agresīvu vīrieti ar mačeti

Manheimas universitātes bibliotēkā otrdienas vakarā iekļuva agresīvs vīrietis ar mačeti, kuru sašāva policija un viņš no ievainojumiem vēlāk nomira slimnīcā.

Lasiet arī

Ekonomika Siguldas uzņēmēji apvienojas (+VIDEO)

Izaicinājums ir attīstības perspektīva ekonomiskajai izaugsmei.

Pasaule Krievija uzliek veto ANO rezolūcijai pret bruņošanās sacensību kosmosā

ASV un Japānas ierosināta ANO rezolūcija pret bruņošanās sacensību kosmosā trešdien tika noraidīta ANO Drošības padomē Krievijas uzlikta veto dēļ.

Sabiedrība Rīgas ostā ienāks šīs sezonas pirmais kruīza kuģis

Rīgas ostā šodien ar franču kruīza kompānijas "Ponant" kuģa "Le Bellot" vīzīti sāksies šā gada kruīza sezona, aģentūru LETA informēja Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvji.

Sabiedrība Dienas gaitā laikapstākļi nemainīsies

Ceturtdien Latvijā saglabāsies apmākušās debesis un daudzviet līs, Kurzemē būs maz nokrišņu, prognozē sinoptiķi.