• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kols vairs neredz nepārvaramas domstarpības valdības veidošanā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:47, 29.11.2022


Nepārvaramas domstarpības topošās koalīcijas partiju starpā par valdības veidošanu pašlaik vairs nav redzamas, šādu viedokli intervijā LTV "Rīta panorāmai" pauda Nacionālās apvienības (NA) politiķis, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols.


Foto: LETA

Kola vērtējumā, valdības deklarācijas rakstīšana notiek diezgan raiti, un viņš neredz nepārvaramus šķēršļus vienoties par darāmajiem darbiem arī smagākajās nozarēs. Piemēram, partijām joprojām ir domstarpības par nodokļu jautājumiem, bet Kols domā, ka kompromisi ir panākami.

Tikmēr aizsardzības un ārlietu blokā partiju sarunas ir noslēgtas un panākts vienots redzējums par darāmo, atzīmēja deputāts, piebilstot, ka par valdības darāmo darbu deklarāciju plānotas sanāksmes vēl šodien un rīt.

Par atbildības jomu dalījumu partijas iekšēji vairs nespriežot, jo vienošanās esot savstarpēji akceptēta, klāstīja Kols. NA valde lēmumu par personālijām, ko virzīt uz ministru amatiem, pieņemšot pēc tam, kad būšot pabeigts darbs pie valdības deklarācijas.

Ārlietu komisijā pašlaik topošajai koalīcijai nav vairākuma, taču Kols pieļāva, ka pēc tam, kad līdz ar valdības apstiprināšanu Saeimā ienāks jauni deputāti, pamainīsies arī valdošās koalīcijas politiķu izvietojums dažās komisijās, tostarp izlīdzināsies spēku samērs arī viņa vadītajā komisijā.

Kols ir gana pārliecināts par topošās valdības ilgmūžību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība No 8.marta aizliedz ievest noteiktus produktus no Krievijas un Baltkrievijas

Latvija kā Krievijas robežvalsts cenšas panākt iespējami ātrāku ekonomisko saišu saraušanu ar agresorvalsti.

Sabiedrība 66 miljoni eiro žoga izbūvei uz Latvijas-Krievijas robežas

Valdība atbalsta saistību uzņemšanos austrumu robežas papildu žoga izbūvei pēdējā - sarežģītākajā - vairāk nekā 66 kilometru garajā posmā.

Sabiedrība Plāno pilnībā digitalizēt Ministru kabineta darbu

Ministru kabinets (MK) plāno tuvāko divu gadu laikā realizēt vienotā tiesību aktu projektu izstrādes un saskaņošanas portāla (TAP) 2.kārtu un pilnībā pāriet uz "e-valdību", liecina Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) vadītās valdības rīcības plāna projekts.

Sabiedrība Valdība atbalsta stingrākas prasības automašīnas tehniskā stāvokļa kontrolei

Noteikumos paredzētas prasības transportlīdzekļu ziemas riepu speciālam marķējumam.