• Georgs,
  • Jurģis,
  • Juris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Cēsu novadā vientuļie pensionāri var pieteikties palīdzībai ceļu tīrīšanai ziemā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:16, 29.11.2022


Cēsu novadā vientuļie pensionāri un personas ar invaliditāti var pieteikties pašvaldības palīdzībai privāto ceļu tīrīšanai ziemā.


Foto: LETA

Šomēnes Cēsu novada domes sēdē apstiprināti saistošie noteikumi, kas turpmāk paredzēs iespēju vientuļiem pensionāriem un mājsaimniecībām, kurās ir personas ar invaliditāti, pieteikt ceļa tīrīšanu no sniega.

Lai pieteiktos palīdzībai, Cēsu novada pašvaldība aicina pieteikties savā apvienības pārvaldē, Cēsu un Vaives pagasta iedzīvotājiem - Īpašumu apsaimniekošanas pārvaldē, iesniedzot iesniegumu un uzrādot pensionāra vai invaliditātes apliecību.

Iesniegumā jānorāda mājīpašuma, kurā persona dzīvo, adresi un pievedceļa garumu kilometros.

Palīdzība tiks sniegta Cēsu novadā deklarētiem iedzīvotājiem, ja viņi ir pensionāri bez bērniem un laulātā, no mājsaimniecības, kurā ir persona ar 1. vai 2.grupas invaliditāti, vai bērns ar invaliditāti. Tāpat uz palīdzību ceļa tīrīšanā varēs saņemt personas ar Sociālā dienesta atzinumu, kuras īpašas sociālās situācijas dēļ nespēj saviem spēkiem nodrošināt privātā ceļa sniega tīrīšanu.

Palīdzība neietver privātīpašuma pagalmu un iekšējo ceļu tīrīšanu no sniega, uzsver pašvaldība.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība LU tomēr būs sešas fakultātes sākotnēji iecerēto piecu vietā

Latvijas Universitātes (LU) Padome atbalstīja rektora Gundara Bērziņa priekšlikumu piecu fakultāšu vietā veidot sešas, sākotnēji iecerēto Medicīnas, dabaszinātņu, matemātikas un datorikas fakultāti sadalot Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātē un Eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultātē.

Sabiedrība Ekspluatācijā nodots Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljona jumts

Ju vēstīts, ka 2022.gada sākumā vēja brāzmas atplēsa daļu jumta virskārtas Rīgas Centrāltirgus sakņu paviljonam. Tāpēc paviljons tika slēgts, savukārt visiem tur esošajiem tirgotājiem tika piedāvātas tirdzniecības vietas citos Centrāltirgus paviljonos un āra teritorijā.

Sabiedrība Rinkēvičs lielāko daļu savu uzkrājumu ieguldījis krājobligācijās

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs pagājušajā gadā lielāko daļu savu uzkrājumu - teju 300 000 eiro - ieguldījis krājobligācijās, liecina viņa amatpersonas deklarācija par pagājušo gadu.

Sabiedrība Latvijas Jūras spēki uzkrāj pieredzi operācijās pret teroristiem (+VIDEO)

Pēc Ministru kabineta apstiprinājuma par lēmumprojekta pieņemšanu lems Saeima.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas dome skaidro, kāpēc nav ieviestas puteņa biļetes

Rīgā otrdien tā sauktās "puteņa biļetes" nav ieviestas, jo prognozes neesot liecinājušas, ka gaidāms būtisks sniega segas pieaugums, pauda Rīgas domē.

Sabiedrība Pirmdien debesis būs apmākušās, lielākajā valsts daļā snigs

Pirmdien debesīs joprojām būs mākoņainas, Latvijas lielākajā daļā atnesot sniegu, jūras piekrastē arī slapju sniegu, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā gaidāms sals un bieža snigšana

Nākamnedēļ Latvijā gaidāms sals un bieža snigšana, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Rīgā sniega dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi; kavējas transports

Rīgā piektdien sākusies spēcīga snigšana, kas apgrūtina braukšanas apstākļus, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.